Möte med Kerstin Florian, i kärlekens anda

Har säkert väntat i 10 år på detta moment…!

I måndags var det en stor dag för mig. Jag fick träffa Kerstin Florian. Jepp, personen, kvinnan, legenden och spapionjären själv som för nu, faktiskt hela imponerande 41 år sedan, grundade vad som skulle komma att bli ett världsimperium i spasammanhang, spaproduktmärket med samma namn: Kerstin Florian.

Tillfället var ett pressmöte på Sturebadet där hon är delägare. Efter en härlig veganfrukost fick vi inbjudna lyssna på både presentation, intervju med Kerstin Florian och ingående information om den nya serien Anda.

Helena Carlsson, VD KFI: ”Jag följer dig”. Vilken ära säger jag!!!

Jag kan knappt hitta orden för att beskriva hur stor min beundran för Kerstin Florian är! Inte bara för det affärsmässiga, nej kanske minst det. Det jag inspireras av är hennes dedikation, övertygelse och inställning till spa och wellness. Allt hon gett mig och alla andra som prövat en spabehandling eller någon av hennes produkter. Och den känslan förstärktes ännu mer efter vårt möte.

Kristina Zanardi, utbildningsansvarig på KF, gjorde allt med ingredienser och innehåll lättbegripligt för oss.

Med en passion för spa

Själv började jag mina upptäcktsfärder inom spa och wellness-området för drygt 20 år sedan. Det som fångade mig var hur kraftfullt jag påverkades. Detta sammanföll med en tid livet då jag också hittat tillbaka till min nyfikenhet på andlighet och helhetsbegreppet hälsa. Vad som påverkar oss att må på ett visst sätt och hur vi kan hjälpa oss själva tillbaka till balans. Här har jag funnit att spa är ett fantastiskt verktyg!

Det blev min passion och min mission, att berätta för andra vad spa kan göra för oss i hälsosammanhang och att få andra att upptäcka detta för att må bättre, sänka stressen i livet och öka känslan av närvaro, kärlek, äkthet. Att hitta sig själv. Att hitta sitt sammanhang.

Under alla dessa år har jag haft förmånen att prova många ansikts- och spabehandlingar signerade Kerstin Florian. Ett par FÅ exempel för er som vill läsa mer om mina upplevelser av olika Kerstin Florian-behandlingar är Mountain Breathe, Nack- och ryggmassage, Stenmassage med enbärsolja, Samezen på Cinderella, Russian banya, Correcting Body Firming Detox, Bamboo massage, Magnesium Wellness Treatment, Caviar Acu Lift, Hamam-massage, spirulinainpackning, Dermoprime och nu senast Urban Rescue!

Anda – en ny produktlinje

Men att känna kärlek av spa? Det kan förstås låta stort och lite ”far out”. Hur skulle en massage kunna göra det? Men jo, det kan det. Jag vet eftersom jag upplevt det själv otaliga gånger. Och detta var en av de saker jag diskuterade ivrigt – och var rörande överens om – med Kerstin Florian…

Anledningen till vårt möte var lanseringen av den nya produktlinjen ANDA. Produkterna har kommit pö om pö, nu finns det fem stycken. Och en till (minst) är på väg fick jag veta! Vad är nu så speciellt med denna serie? Mycket skulle jag vilja säga, inte minst ligger den helt i linje med min egen filosofi och uppfattning om spa.

För det första är serien naturlig, det vill säga baserad på plantextrakt, men också ekologisk. Därtill klassad som vegansk och cruelty-free samt att förpackningarna är återvinningsbara. Grundtanken är att produkterna ska vara rena, de använder begreppet clean, för både vår hud och jord.

Dessa är de produkter som finns hittills:

  • Hybrid Cleanser – en rengöring som löser upp orenheter och är en mix mellan gel och olja.
  • Enzyme Serum – Masque – förfinar och återställer hudytan.
  • Super Nutrient Balm – omsluter huden med rik fukt.
  • Vitalessence Serum-Oil – Ger vitaliserande näring till huden.
  • Coherence Elixir – kan kombineras med allt och får allt att hänga samman.

Charlene och Anda

Den djupare bakgrunden och historien är vacker, och bär även en sorgekant. Kerstins dotter Charlene gick tragiskt bort för 3 år sedan. Hon blev inte ens 50 år. Men under sina levnadsår då hon följde i sin mammas fotspår brann hon för wellness och en hälsosam livsstil. (Jag har tidigare skrivit om Charlene och gett ett av hennes recept på en renande smoothie här på bloggen.)

Kerstin berättade på pressmötet i måndags om hur Charlene en dag kom och frågade (jag antar att hennes första språk var engelska eftersom USA varit hemlandet sedan många, många år); ”vad betyder anda?”. Kerstin förklarade: ”Sätt dit ett s och det betyder breathe, sätt dit ett e och det betyder spirit. Man kan också ha en trevlig anda, som i stämning”.

Ordet som hade kommit till Charlene blev namnet på den nya serien som var hennes passionsprojekt. Charlene var duktig på plantor och växter och jobbade tätt med olika experter för att hitta de rätta ingredienserna och växterna för denna serie. Som den renlevnadsmänniska hon var själv, var det viktigt att allt skulle vara ekologiskt. En del av försäljningsvinsten doneras också till den globala organisationen We Forest som arbetar för renare vatten, luft och jord. Målet är att plantera 175 miljarder träd före år 2030.

Rena ingredienser

Utöver näringsrika, rena ingredienser från bland annat Tibet och Afrika som exempelvis snölotus och fikonkaktus, har produktserien ytterligare en dimension. Att öka känslan av kärlek och att stärka den egna självkänslan.

Kerstin nämnde flera gånger blissful moments som är en bra beskrivning på det jag brukar säga är möjligt att få uppleva under en spabehandling när allt stämmer. Och i den andan går man sedan ut och känner inte bara en ökad kärlek för sig själv utan även resten av världen! Det blir en positiv spiral som alla vinner på!

Andas, affirmera, njut

Andningen är central i kombination med produkterna som man kan blanda efter behov (elixiret kan man även mixa med de hudvårdsprodukter man redan har). Blanda till exempel lite Vitalessence Serum-Oil, Coherence Elixir och Super Nutrient Balm i handflatan. Dra in de ljuvliga aromerna från produkterna där neroli är en av de utmärkande som är lätt att känna igen.

Slut ögonen om du vill och andas djupt. Ta långsamma, rytmiska andetag, dra in luften genom näsan och andas ut sakta genom munnen. Kerstin förespråkar att man under tiden ger sig själv en meditativ stund då man gör en affirmation, säger ”Jag är” och fyller i med det (positiva) ord man själv vill fokusera på.

På Kerstin Florians hemsida finns det två fina meditationer som kan vara en hjälp till den som vill gå in i denna anda helhjärtat och förstärka sin självkänsla regelbundet en tid. Jag har just provat en av dem själv, blissful moments, medan jag satt omgiven av produkterna och andades in dess dofter…underbart!

En hälsning från Kerstin

Det finns mycket mer att säga om produkterna och mitt möte med Kerstin Florian. Det får komma eftersom. Som avslutning vill jag nu bara berätta vad Kerstin mer sa om linjen och vilken inställning hon tycker vi ska ha till livet:

”Produkterna tar inte bara hand om hyn utan kan hjälpa oss att hitta skönheten inom oss. Stanna upp ett ögonblick och andas, ta in allt det vackra som jorden ger oss. Dessa produkter är en hyllning till och har skapats i minnet av Charlene Florian, hennes positiva energi och djupa respekt för vår miljö som nu är en del av linjens DNA. Jag är säker på att hon är med oss i dag och gläds med oss åt den här lanseringen.”

Christel Dopping (till vänster i bild) intervjuade Kerstin Florian (till höger) och gjorde ett strålande jobb!

3 thoughts on “Möte med Kerstin Florian, i kärlekens anda

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier