Urban Rescue – för en stressad storstadshy

Jag fick ett smarrigt mottagande när jag kom… 🙂

Förra veckan var det så äntligen dags för test av ansiktsbehandlingen Urban Rescue från Kerstin Florian. Jag hade hört om den på Hud- och Kosmetikmässan i Kista i höstas men först nu blev testet alltså av.

Behandlingen är tänkt som en kick till den stressade storstadshyn som dagligen utsätts för smuts och föroreningar. Under behandlingen rengörs huden på djupet plus att den syresätts, får ny näring och en boost av antioxidanter från olika bär.

Visst är det fint när behandlingsrummet står ”uppdukat”? Foto: Heidi Rovén.

Lustigt nog var jag – eller rättare sagt min hud – i skriande behov av omvårdnad och en ”nystart”. Med jämna mellanrum behöver man justera sin hudvårdsrutin, huden ändrar som bekant behov med väderomslag och säsong. Jag hade haft problem en tid men på grund av packat schema hade jag inte tagit mig tid att göra något åt det.

Min hy hade blivit röd, torr och så fnasig att bara jag rörde vid pannan lossnade hudflagor. Faktum är att jag kunde gnida och rulla av huden…fast att jag peelar med jämna mellanrum. Hudflagorna letade sig i sin tur upp i hårfästet vilket fick det att se ut som mjäll! Ja inget stämde och jag var faktiskt rätt förtvivlad om jag ska vara ärlig…

Testet gjordes i Kerstin Florians utbildningslokaler och jag kommer därför inte skriva mer om just det än att allt självklart var tiptop från början till slut. Sparådgivare Anna Goussi (ansvarig för Spa – & Business Development) gav mig inte bara en fantastisk stund och upplevelse, utan gjorde också en verklig ”rescue” av min hy. Efteråt hade jag fått tillbaka vigör, spänst och ”glow” – viket jag är så tacksam för! Att återfå balansen i hyn var verkligen en lättnad!

Erfarna Anna Goussi har jobbat länge på Kerstin Florian. Foto: Heidi Rovén.

Prisbelönt energibalansering

Steg ett i Urban Rescue (liksom i flera andra av Kerstin Florians behandlingar) är deras Calm Mind-ritual. Den startar med den speciella Calm Mind-oljan som man långsamt och djupt får andas in samt att den även masseras på tinningarna. Oljan innehåller lugnande lavendel och fräsch pepparmint samt kajeput.

Ytterligare moment är att terapeutens händer placeras ut på kroppen i långsamma rörelser för att ”samla ihop kundens fokus och energier”, så att man är här och nu. Jag älskar detta och tycker det är genialt! I hur många behandlingar missar man inte de 10 första minuterna för att man kommer in lite stressad och slänger sig ner på bädden? Det tar tid att ”landa”…

Jag är inte alls förvånad över att Kerstin Florian fått motta en utmärkelse av den internationella spaföreningen ISPA för denna energibalansering i 5 steg.

Först, en analys av nuläget

Steg ett i varje seriös ansiktsbehandling är en ordentlig hudanalys, vilket självklart också var första steget i Urban Rescue. Under obarmhärtigt – men nödvändigt – stark lampa och med stor noggrannhet bekräftade Anna min huds status; torr, fnasig och lite irriterad.

Efter en grundlig rengöring var det dags för en peeling. Jag fick en mix av Kerstin Florians pearl polish och deras enzympeeling för bästa effekt. Anna förde sina fingertoppar i fjäderlätta cirkulerande rörelser över huden för att inte irritera men ändå får bort fnas och döda hudceller på ett effektivt sätt.

I nästa steg var det dags för akupressurmassage som Anna kombinerade med deras ampull coenzym Q10. Den här antioxidanten går inte att köpa separat utan finns bara i professionella behandlingar där den används för att återfukta på djupet och göra hyn len och mjuk.

Vissa salonger gör så att kunden får med sig det resterande innehållet i ampullen, vilket totalt räcker för cirka 10 behandlingar. Denna antioxidant ska också förhindra uppkomsten av rynkor samt ljusa upp huden. Nu använder jag den fortsättningsvis som serum under dag-/nattkrämen. Härligt och lyxigt!

Akupressur och AcuLift

Den följande aculiftmassagen fick hela ansiktsmuskulaturen att slappna av. Ni vet, de där spänningarna man inte ens visste om att man gick och bar på… jag njuter verkligen av sådan här massage – den enbart i sig kan få mig att känna mig fin då det är som att varendaste cell väcks till liv genom att de får uppmärksamhet och djup beröring…

Anna förklarade vidare att massagen hjälper till att syresätta huden och få igång lymfan, och all sådan här massage är toppen om man vill få klarare hy. På mig brukar det funka kanonbra – jag ser omedelbar effekt av just ansiktsmassage då hyn blir mindre svullen och får ett fräschare utseende.

Eftersom mitt utgångsläge var så torrt la Anna fokus på att boosta den med näring. Allt hon la på sa bara ”slurp”, huden sög åt sig allt och efteråt var jag inte det minsta fet. Helt otroligt.

Alger, aloe och bär

Ytterligare moment som ingick i Urban Rescue var en lugnande aloe vera gel samt spirulina mask. Den där spirulinamasken är det enda som jag inte gillar doften på, ni som testat vet vad jag menar, den luktar lite som våt hund ungefär. 🙂 Men vet man vilka godsaker den innehåller, tar man det gärna. Särskilt som det ”hudgodis” jag fick efteråt var Kerstin Florians härliga BerryPlus Repair Serum i deras Clarifying-serie.

Serumet doftar fräscht och lite lätt av hallon. Känslan är väldigt lätt och ytan blir silkeslen. Läser man om effekter och innehåll får man reda på att cellkultur från hallonplantan skyddar mot fria radikaler, reparerar och förebygger att huden åldras i förtid. Lärkträdsextrakt har fuktgivande, antiinflammatoriska och rengörande egenskaper, plus att gojibär och superbäret camu camu också har en rad hälsofrämjande fördelar som verkar antiage.

Med detta serum på huden fick jag en svalkande massage med Kerstin Florians så kallade ”beauty globes” som ser ut som blå glödlampor! Detta moment var väldigt skönt men lite för kort tyckte jag.

Lager på lager av fukt och skydd

Över serumet la Anna slutligen både deras näringsrika och dryga Rescue Cream, solskydd ur deras multivitamin-serie (spf 30) och på det deras CC Cream i färgen Natural Beige.

Trots alla dessa lager kände jag mig inte det minsta ”flottig” eller glansig som man ibland kan göra när man just gjort en ansiktsbehandling där huden mättats med fukt.

Eftersom Anna även djuprengjorde porerna (dvs. klämde, efter ånga) fick jag lite utslag dagarna efter vilket jag brukar få. Det la sig dock snabbt och huden har bara fortsatt att stråla. All torrhet är nu borta och hyn har blivit lugn och jämnare i tonen, så skönt!

En hy i balans, vilken lättnad

Innan denna behandling hade jag kommit till ett stadie där jag nästan skämdes för att gå ut. Jag kunde inte lägga en färgad kräm eller puder som jämnade ut det irriterade för att hyn var så fnasig och utan kände jag mig rödflammig och ful…

Att återfå en lugn, återfuktad hy med denna lyster som dessutom känns smidig och mjuk är en lättnad. Ytterligare en fördel jag märkt är att porerna ser mindre ut. Det är som att de drog ihop sig – inte bara av djuprengöringen – utan jag tror även att detta med att huden blev så återfuktad och smidig gjorde att de mjuknade och kunde dra ihop sig också. Nu lovar jag dyrt och heligt att inte låta det gå så lång tid nästa gång min hy bestämmer sig för att protestera! Då ska jag ta professionell hjälp i tid.

Skön känsla efteråt med lugnad look!

Får du lätt hudreaktioner som jag på väderomslag, stress och annat i din omgivning passar verkligen denna behandling. Urban Rescue rekommenderas om du vill återställa balansen och boosta med skyddande antioxidanter. Kanske efter eller inför exempelvis en resa med ”storstadsliv” eller om du bor i en storstad.

Den hjälper hyn att återfå en smidig struktur som blir en perfekt ”duk” oavsett om du vill lägga en snygg make up eller låta hyn vara osminkad och naturlig!

One thought on “Urban Rescue – för en stressad storstadshy

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier