Kerstin Florians ampullterapi och nya Dermoprime

Kerstin Florian hade en stor och fräsch monter på mässan, samt väldigt bra erbjudanden! Foto: Heidi Rovén.

Tycker du att det kan kännas lite slumpartat att en hudterapeut ska titta på din hud och avgöra vad den behöver och hur den mår? Det fungerar säkert utmärkt i de flesta fall men eftersom vi alla är olika kan vi förstås också se och uppfatta saker olika.

För att du ska känna att du verkligen får rätt fakta om din hy, inte beroende på hur skicklig eller erfaren terapeuten är, har företaget Davi & Cia tagit fram en maskin som ger svaret ”svart på vitt”.

Avancerad hudanalys med Dermoprime

Dermoprime kommer från företaget Davi & Cia.

Ungefär så uppfattar i alla fall jag tanken med Dermoprime, en ny apparatur som redan finns hos vissa Kerstin Florian-återförsäljare och hudterapeuter runt om i landet.

Denna mätutrustning gör individuella hudanalyser och kan ge svar på sådant som fuktnivå, porstorlek, pigmentering, rynkdjup, akne, keratin och hudtyp.

När man fått mätresultaten kan man också få sin skräddarsydda rekommendation på vilka produkter och vilken behandling som bäst matchar ens hudtyp och tillstånd för tillfället.

Jag får min hy testad med Dermoprime.

Att mäta känns inte och går väldigt snabbt. Jag testade på detta på Hud- och Kosmetikmässan i Kista i höstas. Handtaget som är kopplat till maskinen hålls bara mot huden och efter ett par sekunder har den tagit bilder och mätt det den behöver.

Att jag har kombinerad hy som är yttorr var ingen överraskning. Mitt primära hudvårdsbehov var fukt, vilket hudterapeut Erika Larsson satte ihop en skräddarsydd ansiktsbehandling för att jobba på.

Ampuller används för att förstärka resultaten ytterligare.

Ny rengöring med fruktenzymer

Vid samma tillfälle fick jag möjlighet att prova Kerstin Florians ampullterapi samt några nya produkter från Kerstin Florian; Mineral Enzyme Cleanser (446 kr) och Probiotic Mineral toner (495 kr). Och trots att jag låg där i sus och dus, mässbrus och förbipasserande besökare, kunde jag slappna av helt och hade det gudomligt skönt!

En KF-behandling börjar alltid med att man får dra in den aromatiska doften ”Calm Mind”.

Mineral Enzyme Cleanser passar normal, fet och blandad hy. Denna rengöringsgelé rengör, peelar och balanserar hudens pH. Till exempel innehåller den fruktenzymer från papaya och mango som bryter ner proteiner som har ansamlats på hudytan och frigör instängda bakterier.

Ekologiskt extrakt från knöltång innehåller hela 16 aminosyror och 14 vitaminer. Den är bra för blodcirkulationen och cellförnyelsen samt ger huden näring.

Ett mineralkomplex av koppar, mangan och zink hjälper också till på en rad olika sätt. Exempelvis att motverka inflammation, normalisera hudens bakterieflora och främja cellreparationen samt strama upp och stimulera kollagensyntesen. Efter rengöringen kändes huden fräsch och klar.

Så skönt när ett proffs arbetar med ens hy…ahhhh!

Trenden med probiotika även hos KF

Clarifying Probiotic Mineral Toner appliceras morgon och kväll på rengjord hy i syfte att reglera talgproduktionen, rensa porerna, balansera pH-värdet och ge huden fin lyster.

Den stora nyheten är innehållet av fermenterade bakterier som kort sammanfattat hjälper till att öka förekomsten av nyttiga bakterier och motverkar farliga bakterier. Ingrediensen stärker hudbarriären och det har kliniskt bevisats att den kan motverka uppkomsten av akne, förbättra motståndskraften mot bakterier och minska hudrodnader.

Erika sveper över huden med Clarifying Probiotic Mineral Toner.

Erika gav även min hy en ordentlig professionell peeling plus behandlade med BerryPlus Repair serum som ger massvis med fukt. Under behandlingen satte hon in K-lift också vilket boostade alla effekter ytterligare. Inte mig emot, efter 40 behöver man all hjälp man kan få…! 😉

Extra fukt fick jag också av ampullen ”Intensive repair” från Kerstin Florian där jag även fick med mig återstående innehåll i glasflaskan för fortsatt hemmavård. Har varit perfekt att lägga några droppar under dag- och nattkrämen för att hjälpa huden att binda fukt. Så skön!

K-lift in action!

Både kännbart och mätbart resultat

Och resultatet? Strålande. Jag inte bara kunde se och känna att huden var mycket klarare, mjukare och piggare – självklart mätte vi det med Dermoprime. Här hade jag gått från värde 22 till 59 (av 100) så på en gång hade det skett en klar förbättring. Och det var ju kul att få veta och inte bara gissa sig till.

Tack Erika för en fin behandling!

Sedan är det förstås upp till en själv att med god hemmavård bibehålla resultatet och inte halka tillbaka, om man vill slippa problem…

Vad du än har för favoritmärke när du tar hand om din hy, glöm inte att följa dessa enkla men nödvändiga steg för en välmående hy:

  • rengör,
  • tona,
  • behandla (efter ditt specifika behov),
  • återfukta!

Själv fick jag som avslutning Kerstin Florians härliga Luminizing CC Crème i färgen Sand som blev pricken över i!

2 thoughts on “Kerstin Florians ampullterapi och nya Dermoprime

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier