När jag var på Skepparholmen Nackas Spa nyligen passade jag på att testa en spirulinainpackning från Kerstin Florian. Under andra omständigheter hade jag nog valt en annan behandling, en mer väldoftande till exempel för ska sanningen fram luktar de där algerna som våt gammal hund…!

Välgörande vitaminer och mineraler

Anledningen till att jag hade valt ut just denna behandling var en lite mindre rolig historia. Det började på en av vårens alla resor då jag inte fick på mig min förlovnings- och vigselring. Först tänkte jag att det kanske var för varmt (detta var i Medelhavet), sedan att det kanske var för att jag gått upp i vikt…

När jag kom hem fortsatte det och inte nog med det, kroppsvärken jag hade känt till och från tilltog, särskilt nattetid. Hm. Vad var nu detta? Jag gjorde då en ”dum grej” (som vi alla gjort när man undrar något); jag googlade. Svaret blev att reumatism ofta börjar just med att små leder, som dem i fingrarna, svullnar…!

Jag vet fortfarande inte vad som stämmer och tycker i och för sig att det har blivit bättre, men det var i alla fall därför jag bokade denna spirulinainpackning, eftersom algerna – rika på vitaminer, mineraler och proteiner – ska vara bra och verka positivt för den som lider av reumatism.

En stund av tacksamhet

Min terapeut stod helt tyst i öppningen mot behandlingsavdelningen och väntade på mig. Jag tyckte genast om Osvaldo. Jag gillade att han inte log, inte sa något utan bara väntade in mig. Han utstrålade lugn och säkerhet vilket gjorde att jag i min tur kunde slappna av, för den effekten har ju en erfaren terapeut som sänder ut ”jag vet vad jag gör, du behöver bara följa med”.

Så fort jag la mig på behandlingsbädden i rummet sköljde en våg av tacksamhet över mig av den där sorten som ibland kan få tårar att tränga fram ni vet, men Osvaldo slapp se mig gråta som tur var. 🙂 Det vara bara lycka och spänningar som släppte och jag var snart i balans igen…

Behandlingen började med en torrborstning för att ta bort döda hudceller och förbereda huden på den kommande kroppsinpackningen. Metoden var respektfull och effektiv och vi var snart klara. Jag vet inte hur andra upplever det men jag tycker det är så skönt när det river i huden under en torrborstning!

Hudvårdsrutiner och ansiktsvård

När Osvaldo skulle applicera inpackningen spände jag mig, helt beredd på en kylande känsla. Hur tror ni att den kändes? Varm, behaglig…han hade förstås värmt upp den först fick jag veta. Tacksamhet igen. Så klart man ska. Men hur många terapeuter gör det? Inte alla.

När hela kroppen var täckt av masken (med sin lätt unkna doft…som faktiskt inte störde mig eftersom jag hade valt det själv och eftersom jag visste hur välgörande den var) blev jag skönt inpackad och fick lätt ansiktsvård. Och lite skäll. 😉

Jag hade inte peelat huden på ett tag vilket Osvaldo såklart la märke till och så fick jag en liten lektion. Bra, jag behöver bli påmind för hur väl jag än kan alla hudvårdsrutiner och hur många produkter badrummet än svämmar över av – tror ni jag gör det? Jo men inte tillräckligt ofta. Skomakarens barn ni vet…(men det har också lite att göra med det faktum att jag är mamma till två små tidskrävande godbitar som gör att jag stupar i säng om kvällarna istället för att stå i badrummet och lulla med mig själv…jag gör det med dem istället! ;-)).

Spirulinainpackning à la Kerstin Florian

Till slut var hela jag spirulinainpackad, även ansiktet, och en lång skön stund senare var det dags att skölja av härligheten. Duschen fanns i rummet och med hjälp av en handduk som jag blev instruerad att använda som tvättlapp fick jag till slut bort, det mesta i alla fall.

Sista steget var en applicering av Kerstin Florians mineralrika Remineralizing Body Crème blandad med lugnande lavendelolja. Åh vad jag njuter av att lämna ett spa, mjuk i kroppen, avslappnad i sinnet och insvept av dofter som påminner mig om allt det härliga hela dagen.

Toppbetyg till Osvaldo för väl utförd behandling och tack till såväl spa och Kerstin Florian, för att de fick mig att må så bra! Och det var inte slut där. Efteråt väntade dessutom en underbar lunch som jag helt glömde att fota så avslappnad jag var. Och hur välkomnad känner man sig inte när ens plats är markerad med en skylt i restaurangen och personalen känner igen en och kommer fram och frågar hur man har det nuförtiden…

När helheten fungerar

Jag vill också tillägga att Skepparholmen Nacka har en helhet som fungerar. Det kan ibland verka obetydligt, man lägger inte ens märke till det, men som exempel; detta med att mat alltid ingår i deras spapaket. Hade det inte gjort det hade jag kanske stressat därifrån, tänkt att ”jag äter hemma” men fått blodsockerdipp i bilen på väg hem och fått ont i huvudet och mått jättedåligt resten av dagen.

Nu fick jag i mig riktig, väl- och hemlagad mat, grönsaker och maffiga fina torskbitar, som gjorde gott i mage och kropp och även knopp! Jag svävade bokstavligen därifrån. Så tack igen Skepparholmen att ni tar hand om era kunder och får dem att må bra! 🙂

Har du inte varit på Skepparholmen Nacka än är det värt ett besök.

One thought on “Spirulinainpackning à la Kerstin Florian

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier