Läppvård, och hur du hittar rätt nyans på ditt läppstift

Man tycker ju att jag borde kunna hitta rätt nyans med det här breda urvalet – men icke!

Jag är ingen stor användare av läppstift, det ska medges, men jag kanske skulle vara det om jag fick hjälp att hitta ”min färg”. Jag tycker läppstiftsnyanser är jättesvårt! De är antingen för mörka, för ljusa, för blå-aktiga, för gula, för röda…ja, på mig i alla fall.

Samtidigt, det är supersnyggt med läppstift som passar användaren i ton och stil; glansigt, fylligt, skirt, matt, täckande eller näst intill transparent. Verkligen alla varianter finns ju numera! Så det borde ju finnas oändliga möjligheter att verkligen hitta favoriter man klär i tycker jag, vilket jag nu bestämt mig för att jag ska göra! Jag började med att fråga märket ArtDeco om råd och de svarade såhär:

– Titta på din egen läppfärg och försök matcha den. Att se vilken färg dina kinder rodnar i och leta efter en nyans som går i den tonen är också ett tips. Vill du ha en naturlig look rekommenderar vi Color Booster Lip Balm 08 nude. Den ger en mjukt rosa färg som ändrar sig efter pH-värdet på dina läppar.

Så nu ska jag bara komma på hur jag samtidigt ska kunna rodna när jag nästa gång får möjlighet att prova mig fram i ett brett läppstiftsutbud! 😉

Läppstift med toner av vinbär

Efter en gedigen research i det egna förrådet (jag har måååånga glans och stift hemma att välja på men väldigt få som jag gillar) kan jag konstatera att min favorit är ett lastgammalt stift från Nivea som heter Sheer currant 10. Och tittar jag noga är faktiskt nyansen väldigt lik min egen läppfärg, så ArtDeco-rådet verkar ju stämma bra (jag hade bara inte tänkt på att min egen läppfärg gick mot vinbärshållet… 😉 ).

Den enda färg jag tycker jag passar i är denna; ett läppstift från Nivea (Sheer Currant 10) som snart är slut.

Stiftet är i alla fall nästintill slut, torrt och luktar inget vidare. Dags att investera i ett nytt. Har du tips på hur man hittar en färg som matchar perfekt, dela gärna med dig i en kommentar här nedan!

ps. Medan jakten på sommarens snyggaste läppstift fortsätter, fuktboostar jag läpparna. Favoritprodukten för detta är Hydrolip therapy från Nimue och har verkligen blivit en can’t live-without-produkt! Som lenaste balsam flyter den över läpparna och lägger sig som en vårdande hinna. Helt underbar! 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier