Nyhet! Bamboo massage på Cinderella Spa

Viking Cinderella klar för avfärd från Stadgårdsterminalen i Stockholm. Foto: Heidi Rovén.

I förra veckan var jag på en kryssning med Viking Cinderella. Jag önskar att jag hade kunnat skriva något drömlikt som att jag ”tog mig ett ledigt dygn till havs” men det var som vanligt en jobbresa med full agenda! Däremot var det inget som hindrade mig från att njuta för som tur är har jag ju ett väldigt njutbart jobb… 😉

Cinderella spa når man via hyttkorridoren på däck 6, längst fram i fören. Foto: Heidi Rovén.

Förutom att äta Viking Cinderellas fantastiska julbord så gjorde jag ett besök i Cinderella spa. Det är alltid härligt att komma dit och terapeuterna är suveräna på såväl sitt jobb som att få en att känna sig välkomnad! Nu var det dessutom alltför länge sedan mitt senaste besök så det var verkligen på tiden att jag uppdaterade mig.

Bamboo massage; en nyhet på menyn

Vad hade då hänt sedan sist? Den härliga basturitualen Russian Banya som jag skrev om när den var helt ny hade tyvärr försvunnit då den inte bokades av gästerna. Synd, det var en jättehäftig behandling! Rummet med privat bastu går dock fortfarande att boka (torrbastu finns också i omklädningsrummet och badavdelningen har en allmän ångbastu).

Cinderella Spa har kall pool, jacuzzi och hydromassagepool. Längst bak syns ångbastun. Foto: Heidi Rovén.

I övrigt hade en ny behandling tillkommit på menyn; Bamboo Massage som jag självklart passade på att prova! Alla Cinderellas behandlingar är utvecklade av och utförs med produkter från Kerstin Florian. Ni som provat vet att då väntar hög kvalitet och goda dofter…

Jag blev omhändertagen av Lotta Aronsson, en av Cinderellas spaansvariga (för övrigt den som utförde basturitualen på mig sist).

Det var faktiskt riktigt roligt för Lotta bad mig följa med in i deras personalutrymmen och titta in i hennes personliga fack…

Där, längst in i facket, visade hon mig att det satt en bild på henne och mig när jag testade den där bastubehandlingen ”Russian Banya” för flera år sedan – så himla festligt, och vilken komplimang! 😀

Varma pinnar och ingefärsolja

Väl inne i behandlingsrummet slappnade jag genast av i Lottas proffsiga vård och kunde koncentrera mig på att bara känna efter och njuta. Efter att jag lagt mig ner på massagebritsen och blivit skönt inpackad började behandlingen med att Lotta stök ut en basolja på ryggen. Sedan började massagen med de uppvärmda bambupinnarna över hud och muskler.

Varma bambupinnar och olja gör underverk för spända muskler. Copyright Cobertura.

Nu låter det kanske hårt och inte alls härligt att bli masserade med pinnar, men tvärtom. Med precis rätt tryck (dessutom uppmanade Lotta mig flera gånger att påpeka om hon skulle ta i mer eller mindre) kom hon åt spänningar och fick med hela ytor i en enda svepande, knådande rörelse.

Här ”kavlar” Lotta mig som en deg! 🙂 Foto: Heidi Rovén

Jag kunde inte låta bli att le för mig själv, helt inne i jultänket som jag var efter julbordet, att jag kände mig som en (blek) pepparkaksdeg som blev jämnt och fint kavlad…! Särskilt som varje hudområde efteråt blev insmord med en väldoftande ingefärsolja som verkar värmande, cirkulationsökande och rogivande (ingefära är ju som bekant en av pepparkakskryddorna).

Mjuk, avkopplad och lugn

Jag var – efter veckor av skrivande och stillasittande vid datorn – superstel i hela kroppen och behövde verkligen denna genomgång! Behandlingen var underbar och gjorde mig enormt gott! Hela kroppen kändes annorlunda efteråt; mjukare, mer avslappnad, lite stretchad.

Vackert stilleben med marint tema. Foto: Heidi Rovén.

Något som jag uppskattar mycket är också alla dessa specialgrepp och tryck som – när de kommer i rätt stund som de gjorde här – ger ytterligare avkoppling och njutning. Det kan vara ett par tryck vid starten eller slutet över en handdukstäckt kropp, eller några tryck under fotsulan på precis de rätta ställena. Sådana detaljer gör all skillnad i världen!

Tänk att en stunds omvårdnad kan vara så skönt! Copyright Cobertura.

Efter att rygg, ben, lår och armar blivit masserade fick jag koppla av i deras relaxdel där jag såg till att fylla på med flera glas vatten. Här låg jag på en vilosäng med ett litet fönster ovanför och havet utanför. Otroligt härligt!

I relaxdelen kan man vila eller ta en kopp te, vatten eller juice. Foto: Heidi Rovén.

Efter att den djupt återfuktande ingefärsoljan fått dra in så blev det självklart en stund i deras ångbastu också. Bada avstod jag denna gång då jag inte ville duscha av mig den fina oljan. Next time!

Nästa gång ska jag bara bada! Copyright Cobertura.

Bamboo massage går att boka som antingen en 50 minuters- eller en 90 minuters- behandling. priset är 680 respektive 920 kronor. I den längre behandlingen ingår också en AHA-peeling.

One thought on “Nyhet! Bamboo massage på Cinderella Spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier