Anda – och hur du når kristallklar ”glashy”

En produktbricka som denna väcker verkligen både min nyfikenhet och förväntan!

Idag hade jag privilegiet att få testa den rykande färska ansiktsbehandlingen från Kerstin Florian med produktserien Anda. Jag skrev nyligen om när jag var på den svenska lanseringen av märket och då även fick träffa Kerstin Florian själv, en dröm sedan länge! Läs mer om Anda och mötet med Kerstin här.

Min terapeut för dagen var Kristina Zanardi, utbildare och produktproffs på KFI Spa Management, huvudkontoret för Kerstin Florian här i Sverige. Efter att jag fått byta om till gosig spabadrock och vi pratat lite om märkets filosofi och min hy blandade Kristina till min skräddarsydda blandning av produkterna.

Kristina Zanardi, utbildningsansvarig på KFI Spa Management, tog hand om mig.

Tänk och upplägg blir lite annorlunda med Anda vilket Kristina också började med att förklara; medan man i en vanlig ansiktsbehandling lägger på och tvättar av många gånger handlar en Anda-facial mycket mer om massage och det inre.

Med Anda ligger fokus också på vad de kallar ”blissful moment”, affirmationer och att ge sig själv en stunds kärlek. Kristina uppmanade mig också att gärna tänka på något jag var tacksam för under inledningsritualen och resten av behandlingen, vilket jag gjorde. Det var inte svårt att hitta något att vara tacksam för, snarare att välja EN sak… 🙂

Dofter, stenar och skön massage

Till att börja med fick jag lyfta av rocken, hålla en handduk framför mig istället och sätta mig med bar rygg på britsens kant. Kristina la en liten klick av produktmixen hon blandat till i min hand och så fick jag värma den. De rika oljorna började genast smälta och frigöra de mjuka dofterna från bland annat neroli (en av mina favoritdofter!). ”Smörj händerna och andas även in doften” instruerade Kristina medan hon själv gick och ställde sig bakom mig och började massera min rygg.

”Avslappningen i ansiktet börjar faktiskt med avslappnade axel-, rygg- och nackmuskler” förklarade Kristina medan hon arbetade sig fram med ett av de spännande stenredskapen jag också nyligen skrev om: Gua Sha Board (det finns också en roller som hon använde lite senare).

Gua Sha-redskapen i Jade-sten.

Det var så galet skönt att hela jag rös där jag satt, och trots den relativt korta tiden och enbart denna tunna stenplatta som redskap kände jag genast efteråt av effekten! Otroligt!

Konsten att öppna upp och ta emot

Liggande och väl förberedd kunde vi sedan sätta igång. Först med den klassiska inandningsritualen som jag tycker mycket om och som hjälper sinnena att ställa in sig på avslappning och att ”öppna upp” och förbereda sig på att ta emot…

Rengöring var precis som i en ”vanlig” ansiktsbehandling steg ett även idag och här använde Kristina produkten Hybrid Cleanser, en rengöring som löser upp orenheter och är en mix mellan gelé och olja. En lång massage och sedan lite ånga på gav det vattentillskott (i form av fukt) som behövdes för att få den att transformera till en mer geléaktig konsistens.

Totalt innehåller Anda-serien fem produkter för närvarande. På bilden saknas enzyme-serum masque.

För att inte bli för långrandig (eller förstöra nöjet för dig som själv vill testa denna underbara behandling) kan jag bara sammanfatta det som att behandlingen var en ljuvlig mix av mycket massage med gua sha-redskapen (roller och board) samt användning av produkterna.

Essentiella fettsyror och annat ”hudgodis”

Jag fick enzym-serumet, Vitalessence Serum-Oil och Coherence Elixiret i olika steg. Supernutrient balm ingick egentligen bara i den skräddarsydda mixen som Kristina förberedde vid starten, min bland hy behövde inte så jättemycket av just denna produkt – nu i alla fall (kanske ändras läget till vintern).

Ansiktsmassage svarar min hy alltid bra på och Kristina jobbade också mycket med dränage och cirkulationsökning, med svepande rörelser mot lymfkörtlarna vid armhålorna.

Hur kan hård sten kännas så behaglig…? Jag vet inte men det gör den.

Det var överlag förvånande hur hård sten kan vara så skönt! Kristina påpekade gång på gång om deras höga frekvens och att stenar inte alls är ”döda” utan väldigt energigivande, inte minst dessa två sorter:

*Black sibin stone; mer värmande, stimulerande och föryngrande då den boostar elasticiteten.
*Jade; svalkande, ökar cirkulationen, hämmar inflammation och har en utrensande effekt. Den reducerar svullnad/”plufsighet”, gör huden klarare och mjukare samt höjer hudens naturliga fuktnivå.
Båda lättar på spänningar och hämmar inflammation.

Gua Sha rollern i Black Sibin Stone var så skön!

Akupressur, skalpmassage och ”fottryck”

Lite lätt akupressur samt skalpmassage ingick också, och detta var riktigt lustigt för jag brukar nästan sky just denna slags massage men nu låg jag och längtade efter det och så vips kom det som ett efterlängtat inslag!

Slutet kom lite plötsligt men jag får ta på mig lite av skulden för dels kom jag försent så vi kunde inte börja i tid, dels hade jag en tid att passa…

Avkopplingen börjar i nacke-axlar…senare ingick även skalpmassage.

I alla fall så tyckte jag om de tryck jag fick utmed kroppen som tar en tillbaka från avkopplingens land…plus att det är så skönt när terapeuten ”kramar om” fötterna som avslutning och signal att nu är det dags att vakna upp. I rätt anda förstås och med ett härligt djupt andetag fullt av energi och positiva affirmationer till sig själv. 🙂

En strålande klar glashy

Happy Heidi, med glasklar hy!

Sammanfattningsvis vill jag bara säga; behöver du en verklig spastund och att ”hitta tillbaka” till dig själv är detta rätt behandling. Om du varit stressad, känner dig lite nere eller har låg självkänsla eller energi – är Anda verkligen en gåva att ge sig själv. Du är bra, du är fantastisk – och så värd det bästa!

OCH – jag måste bara berätta också – när jag efteråt kom till frissan (ny, som jag bara varit hos två gånger) så frågar hon mig vad jag gjort med hyn! Jag småler lite lurigt och frågar hurså? Du ser ut som en baby, inga rynkor, säger hon då.

Nåja, det var väl en lätt överdrift, men roligt att hon i alla fall la märke till min hy! Själv måste jag säga att jag nu förstår vad Kristina menade med uttrycket ”glashy” som hon berättade om redan på den första presentationen; hyn blir väldigt klar och strålande.

Glad sommar på er – och shine bright – always!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier