Tillbaka i Stockholm, som till min förvåning är nästan lika vinterlikt som Åre, i alla fall lika kallt! Dagen har gått i ett men nu har jag äntligen fått lite tid att återkomma med den sparapport efter min behandling igår på Copperhills Level Spa, som jag lovade.

Först hade jag ett möte med deras spachef då mina frågetecken och luckor fylldes ut och jag fick en bra bild av ”ett framtida Level”, när alla detaljer fallit på plats. Efteråt gjorde jag ytterligare ett besök på deras spa och behandling. Nu skulle jag beskriva mina intryck såhär…

Ta höjd i Åre, besök Level spa. På Förbergets nyaste spatillskott skiner solen när det är mulet i byn. Här möts du av naturens element. Stora fönster ut mot backen och snötyngd granskog. Inne; bara fötter mot gråskimrande skiffer. Värmande renfällar att vila ut på. I mitten; tre kraftiga pelare i björk som påminner om skogens trygga stammar. Bakom dem; en pool med botten av svart sten som får vattnet att anta samma djupa ton som den mörkaste skogstjärn. I poolen står ännu en pelare och skimrar till, klädd med bronsmosaik som glimrar lockande och mystiskt likt ett rå…

Även om ovanstående tolkning är helt min egen, talade spachef Anneli sig varm om björken som inslag och element. Dels har märket Kerstin Florian som de jobbar med, en björkolja i sitt sortiment, dels planerar de att utrusta bastun med björkruskor som man som gäst själv ska kunna slå sig med. Till detta kommer så småningom en isvak utomhus och kanske en varm stilla pool.

Jag blev glad. Inte bara för att min känsla om att något fattades både bekräftades och lugnades av de planerade tillskotten framöver, men också för att björk känns så rätt på Level och för att basturitualer ligger helrätt i tiden.

Senare fick jag träda in i behandlingsavdelningens domäner där de har inte mindre än tre uppbyggda kåtor, de som gjorde sådan succé när Sturebadet var först med sin för ett par år sedan. I kåtan genomförs både K. Florians behandlingsritual Samezen, men även andra behandlingar. Själv prövade jag ”Mountain Breath”, en nästan två timmar lång njutning som började med fotbad och skrubb, fortsatte med hand- och hårbottenmassage samt avslutades med en lååååång helkroppsmassage.

Särskilt gillade jag momentet där terapeuten instruerade mig till att bara koncentrera mig på min andning medan hon drog sina händer insmorda med en calm mind-olja över mitt ansikte. Åh, vilka dofter! Att komma ner i varv blev inga problem alls för mig under de förutsättningarna! 🙂

Resan hem blev lite sorglig (jag hade gärna stannat lite till uppe i den vackra fjällvärlden) men också energifylld eftersom kroppen nu känns härligt uppladdad med massor av må bra-hormoner!

One thought on “Mountain Breath på Level Spa – njutning i kubik

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier