Nytt år = inte så hälsosam hälsohysteri

Få en flygande start på ditt nya hälsoår, genom att gå ut lagom hårt. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Nytt år. Det är inte bara löpsedlarna som skriar ut ”tappa 5 kg på…”. Alla medier tycks tala om hur vi kan leva hälsosammare, sundare, göra en detox, skippa socker, kolhydrater eller något annat. Böcker, e-böcker, PT’s, gymerbjudanden…Facebook svämmar också över av hurtiga statusar om träningstider, löprundor, viktkurvor och annat.

Nu låter det som att jag är emot allt detta. Inte alls. I alla fall inte kärnan i det; att sätta mål på att leva sundare. Men det blir lätt en hetsjakt, en ohälsosam hälsohysteri, och jag har också märkt att folk är vääääldigt känsliga på den här punkten. I alla fall kan de vara de (kanske framförallt de som äter mindre för att tappa i vikt ;-)). Jag råkade kommentera en status, högst oskyldigt tyckte jag själv, och fick ett argt försvarstal tillbaka. Japp, så kan det gå!

Suck. Folk. Folk och deras idéer. Som mina egna; att försöka komma lite mer i form på ett par ynka veckor 🙂 . Anledning? Nya resor på gång, till varmt klimat denna gång, och med sommarvärme kommer en mer lättklädd garderob och med lättklädd garderob visas mer av figuren…

För mig är de där resorna sporrar som gör att jag tar tag i mig själv lite mer mellan varven. Någon svältdiet är inte min grej, men att göra mer hälsosamma val och träna mer regelbundet och fokuserat ger snabbt effekt; man känner sig grymt mycket fräschare och mår så mycket bättre!

Har velat om jag ska förnya gymkortet, men jag tror jag lutar åt att inte göra det utan följa hemma- och uteträningstrenden istället. Det är så grymt lätt; på med lite bra kläder, ett par schyssta skor och ut och jogga. På lagom avstånd har jag dessutom ett utegym dit jag redan hunnit powerwalka och jogga ett par gånger i år för att träna igenom kroppen. Nu vet jag var mina muskler sitter igen 🙂 , har grym träningsvärk!

Så jag håller tummarna för att det ska vara relativt snö- och isfritt samtidigt som jag suktar efter ett par joggingskor med dubbar…det var lite halt igår. Jag chattade med ett par av de skönt inspirerande ”träningsfreaksen” i min vänkrets på FB och fick tips om märket Icebug när det gäller skor med dubbar. Så nu finns inga ursäkter! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier