Härliga hälsoveckor i österrikiska alperna

Ett av de få tillfällen jag klev ur vandrings-/träningskläderna. 🙂

Heeej! Ett tag sedan ni hörde av mig. Veckor har gått och jag kom slutligen ner i något slags semesterläge, eller om det var så att vi faktiskt var ganska så upptagna med allt vi hittade på parallellt med att barn som bekant har en förmåga att ta väldans mycket tid…i alla fall innan de vuxit upp. 😉

Så var mina hälsoveckor i Österrike

Hur som haver så tänkte jag berätta lite om mina hälsoveckor i Vorarlberg innan jag går vidare med både spabesöken jag gjorde hemma innan jag flyttade ut hemmakontoret till Europa, och allt annat som sedan följde.

Vem får inte löparlust med dessa vyer? Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Jag har tidigare skrivit om spahotellet Bad Reuthe, vår barfotavandring, kvällen med blodmånen och mina funderingar kring detta med spa samt hälsotemat på resan. Det där med hälsan var något jag fortsatte med rätt så idogt faktiskt, jag tränade var och varannan dag; sprang, styrketränade och vandrade.

Heidi leker bergsget under en av alla vandringar. Foto. Kristofer Scheiderbauer.

Jag tyckte själv att jag var i ett ganska så risigt skick innan vi åkte, kände mig stel och osund av allt sittande vid datorn. Det var mycket jobb som var tvunget att bli klart där på slutet innan vi åkte. Som jag längtade efter att vistas i naturen och få röra på mig! Och dessa veckor gjorde verkligen skillnad!

Inget hokus-pokus

Mitt axelparti mår fortfarande inte hundra på topp, men det har blivit bra mycket bättre. Jag har länge haft en slags låsning i ena skuldran men där är smärtan nu helt borta vilket känns otroligt skönt! Det gäller att inte glömma att ganska enkla övningar gör skillnad, man måste inte springa iväg till en sjukgymnast eller doktor direkt, det finns mycket man kan göra själv.

Sallad, sallad och sallad blev min melodi medan familjen satte i sig wienerschnitzlar och pommes frites.

Jag ändrade ju också min kost. Inget hokus pokus. Ingen diet. Bara åt sundare, mer grönsaker. Mindre ”onödiga” kolhydrater (inga flingor, pasta eller vitt bröd…men grovt bröd och rotsaker har jag ätit). Helt enkelt bara gjort smartare val i varje stund.

Godis, glass och kakor har jag i princip helt avstått. Och även om jag inte kan skryta med att jag kommer hem helt förvandlad så KÄNNER jag mig annorlunda, bara det en vinst. Och jeansshortsen jag packade som var trånga innan vi åkte sitter nu faktiskt perfekt. Så NÅGOT har nog hänt. 😉

Fyra veckor med nya vanor

Det tar ju ett par veckor att bryta en ovana och det var precis vad jag fick nu. Fyra härliga veckor där motion och sund mat låg högt i topp samt att vara med familjen och vara aktiva tillsammans. Det där med att vara i naturen var faktiskt något jag riktigt längtade efter.

Bildminnen från en av alla mysiga och aktiva familjedagar vi fick tillsammans!

Under våra semesterveckor vandrade vi eller gick promenader nästan dagligen och gjorde vi inte det var vi aktiva på andra sätt. Att kuta omkring på vattenland, temaparker eller lekplatser med en 2,5- och en 8-åring är ingen dålig motion det heller, haha, tro mig! 😀

Att trampa trampbåt med två kiddos som last är extremt bra benträning, jag lovar! Här på Ravensburg Spieleland i Tyskland.

Ekologiskt och naturligt

I byn där vi bodde tog vi gärna promenader till bönderna och gårdarna omkring. En ystar egen ost och kärnar eget ekologiskt smör och säljer. Självklart köpte vi. En annan bjöd in oss att gosa med hans kaniner. Han hade även lamor! På en kvällspromenad fick vår yngste son även hälsa på får, kor och hönor. Hästar såg vi också. Allt sådant är ju äventyr när man inte ens fyllt 3!

Att komma nära lantdjur av olika slag är lätt när man befinner sig på österrikiska landsbygden. Kul för barnen framförallt!
Jag och Theo gosar med kaniner. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Spahotell finns det flera i regionen, jag har tidigare skrivit om Hotel Post, Hotel Gams, Hotel Sonne Lifestyle Resort och Bad Reuthe till exempel men tyvärr blev det inga sådana besök eller hotellvistelser denna gång (mer än badbesöket med familjen på Bad Reuthe då förstås). I naturen hittar man spännande upplevelser som den labyrint med blommor vi passerade på en av våra promenader och kneipp-badet ute i naturen som några av er kanske såg när jag berättade om på instastories.

Jag och äldste sonen Isac har hittat en bänk byggd tvärs över en liten bäck! Charmigt! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Bad blev det faktiskt en del också, trots att det oftast var långt till havet där vi vistades. Bara för att man är i alperna betyder det ju inte att man inte kan bada! En del badar direkt i forsar och bäckar. Det är kallt! Och stenigt. Visst passade vi på att svalka fötterna på lämpliga ställen men vi testade också på att bada på spahotellet Bad Reuthe, på utomhusbadet i grannbyn Bezau och så fanns det vattenlek på flera av temaparkerna vi besökte plus att vi i Gasteinerdalen besökte den stora badanläggningen Alpentherme (mer ingående om det i separat inlägg längre fram).

Jag tar ett dopp på utomhusbadet i Bezau, Bregenzerwald. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Innan jag går vidare med andra blogginlägg vill jag verkligen dela med mig av känslan från en av mina alla fantastiska naturupplevelser på resan; nämligen solnedgångsturen upp på berget Diedamskopf. Mer om det i nästa inlägg!

One thought on “Härliga hälsoveckor i österrikiska alperna

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier