Vad är egentligen spa?

Vackra vyer – och framförallt andra vyer – kan fungera lite som konst för sinnet 🙂

Vad innebär spa egentligen? Och nu menar jag inte den belgiska staden, vad romarna sägs ha klottrat i badhusen och så vidare. Jag menar IDAG. Ofta pratas det om de fyra hörnstenarna;

  1. näringsrik kost som ger kroppen bra energi,
  2. motion/fysisk träning – att sätta kroppen i rörelse,
  3. vila för sinnena/mental avslappning,
  4. och slutligen beröring – alltså behandlingar.

Jag skriver under på allt det där men vill lägga till fler aspekter, i alla fall i min personliga betydelse. För mig kan allt hälsosamt vara lite spa, jag brukar kalla det att leva spaliv. Om det får mig att må bra är det spa för mig. Några exempel; blir jag lugn, gladare, mer frisk – ja då är det spa för mig! Därför är dessa veckor i Österrike i allra högsta grad att leva spaliv.

Gammal hederlig motion

Igår till exempel tog vi en enkel promenad utmed bäcken in till byn. Joggingkläderna var på, fotbollen var med. Killarna och jag joggade medan deras farmor och farfar och min man kom promenerandes efter. När vi hade hittat en bra plan att sparka boll på blev det match, inte särskilt seriöst men vi fick kuta av oss och skratta en hel del i alla fall!

Senaste trendpasset från New York? Nix. En joggingtur längs bäcken fungerade fint som träning det också.
Vårt lilla fotbollslag!

Att se flera generationer njuta tillsammans är väl härligt, särskilt om det är ens egna barn och far-/morföräldrar, i detta fall var det lille Theo som hade mysstund med farfar Sven i hängmattan utanför huset här i Österrike. Det gav i alla fall mig lycka inombords.

Mysstund med farfar i hängmattan.

Ja det finns många fler exempel men det är just sådant jag vill fylla dessa veckor med här och nu; enkla små stunder i nuet som man mår bra av. Och så som jag redan nämnt; träning, bra mat och vila.

Vad fyller ni er semester med?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier