Hotel Post, ett spahotell med anor

Foto: Heidi Rovén

Hotel Post är ett riktigt fint familjehotell i Bezau som vårdats i generationer sedan 1850. Nu har det övertagits och drivs av driftiga Susanne Kaufmann. År 2003 startade hon spa med egna produkter och således var det 10-år jubileum förra året. Läs mer om Susanne Kaufmann spa här. Produkterna produceras i närheten av de renaste alpväxter och med höga krav på renhet. Det känns när man använder dem!

Foto: Heidi Rovén

Vi har övernattat i ett härligt rum med fin utsikt över bergen. Hotellet har en skön kontrast mellan det österrikiskt traditionella och det asketiskt moderna. Rummet var till exempel vitt och sparsmakat inrett ungefär i samma stil som deras behandlingsavdelning.

Sköna sängar, nästintill platt kuddar (jippieee, ÄÄÄÄÄNTLIGEN någon som förstår hur skadad nacken blir av en 45-gradig sovvinkel! Jag blir alltid så störd på spahotell där man tar en rygg- och nackmassage för att sedan spoilera effekten när man sover.) Och; självklart Susanne Kaufmanns underbara produkter i badrummet.

Foto. Kristofer Scheiderbauer

När i installerat oss begav vi oss till badavdelningen. En lång dusch med det härliga dusch- och schampot från Susanne Kaufmann och sedan la vi oss raklånga i deras Sanarium.

Det doftade underbart, de har adderat bastudoft i alla sina bastur, och eftersom värmen bara ligger runt 60 grader kunde vi nästintill slumra länge utan att värmen störde. Våra ansträngda kroppar vilade, muskler slappnade av, livsandarna vaknade.

Så fortsatte vi vår sparunda med en stund i vilstolarna utanför med utsikt mot deras spaträdgård, besök i den 90-gradiga Garten Saunan, ångbastu, bubbelpool ute med utsikt över bergen, dopp i terrasspoolen med sitt varma och salta vatten, torrbastu igen och till sist vila i ytterligare ett av deras många vilutrymmen.

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Mellan alla pooldopp och bastubesök duschade vi förstås – med Susanne Kaufmanns underbara duschtvål som även går att använda som schampo. Och alla bastur doftade – himmelskt!

Sådana här platser gör mig lycklig. Hantverk, tradition och stolthet förenas med design, kvalitet och nytänkande. Njutning och vila i snygg förpackning – mer av sådant tack!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier