Badbesök på spahotellet Bad Reuthe

Bad Reuthes spaträdgård blomstrar i varje vrå.

Vi går in på vår andra Österrike-vecka och solen bara fortsätter att lysa och hettan består. Dagarna tar vi lite som de kommer vilket är jättebra för då hinner jag få in den träning jag har föresatt mig att fokusera på här, liksom att matplanera (viktigt).

Men, vi är ändå här med barnen, och vi vill ju alla ha roligt och njuta så häromdagen begav vi oss på badbesök. Vi gick till det närmaste spahotellet för att plumsa runt lite i deras pooler! Jag minns när jag första gångerna kom hit till den lilla alpbyn Bizau. Det är verkligen landet. Traktorer och bondgårdar här och där plus att det ganska ofta luktar gödsel och surrar av flugor…

Gott om närliggande spahotell

Ändå finns det gott om urflotta och moderna spahotell i var och varannan by! Jag blev grymt imponerad när jag upptäckte detta, och lycklig. Och lugn. Hahaha! Det spa som vi häromdagen gjorde återbesök på för att bada heter Bad Reuthe och är ett familjeägt hotell med hälsofokus.

Att gå på spa och bada i Österrike är ganska annorlunda mot vad vi svenskar är vana vid så en kort introduktion om detta är på sin plats. För det första finns bara ett omklädningsrum, inte två separata för damer och herrar. Däremot fanns det ett par bås att byta om i så där gick jag och barnen in för att byta om. Därefter duschade vi såklart (även om man egentligen gör detta först men duscharna fanns uppe i poolavdelningen, inte i anslutning till omklädningen så man fick göra sig ren så gott det gick).

Bad Reuthes poolavdelning

Bad Reuthes poolavdelning är härligt rymlig med stora fönster ut till en grönskande och blommande spaträdgård. Dels finns en huvudpool som även sträcker sig ut och som har flera masserande kobror och undervattenstrålar som ger strömmar och masserande bubbel.

Det finns också en vanlig pool utan bubbel och jetstrålar samt en lugn, inre pool med skylten ”Bitte Ruhe” där man alltså inte ska komma och göra bomben direkt utan respektera stillheten. Det finns även en lite varmare jacuzzi att koppla av i.

Det var jättemysigt att vi kunde vara där hela familjen! Barnen hade jättekul, ja det hade vi alla! Vi hade med en simring som man kunde ”åka båt i” och vår minsting, Theo 2, var inte det minsta rädd utan kutade omkring och bytte pooler hejvilt och lekte runt (förstås med armpuffar på sig och våra händer nära och ständigt bevakande ögon).

Två korvar minus ett barn

När lille T blev hungrig (vi andra hade redan ätit lunch) vinkade jag bara på en Fräulein i dirndl och beställde Wienerle som skulle serveras i utomhusdelen av restaurangen en bit bort. Det var säkert inte meningen att man skulle sitta där i badkläder och våt handduk men nöden har ingen lag och som tur var syntes inga andra gäster till som kunde bli störda.

När jag skulle betala slängde jag ömsom ett öga på sonen (som hittat en sandlåda med leksaker som han släpade till en intilliggande damm), ömsom mot restaurangens inre domäner för att kunna vinka till mig en kypare. När jag vände mig nästa gång mot den lilla plaskdammen var sonen borta! Det tog verkligen max tre sekunder!

Jag ropade och sprang än hit än dit, till slut var jag tvungen att lämna min betalning och barfota springa upp mot stora poolen då jag misstänkte att han tagit med sig plastbåtarna han hittat och gått dit. Mera hojtande och frågande och till slut, där kom han, ut från badavdelningen med båtarna i högsta hugg och sin egen lilla agenda i huvudet, det syntes!

Puuuuh! Faran var över och vi kunde avsluta dagen med ytterligare lite bad innan vi många härliga timmar senare gick tillbaka till vårt hus en kort promenad bort. Så lyxigt att bo på gångavstånd från ett förstklassigt spa, och det lär inte bli sista besöket. Nästa gång tänkte jag gå en trappa upp till deras bastuavdelning för vuxna. 🙂

2 thoughts on “Badbesök på spahotellet Bad Reuthe

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier