Barfotavandring i alperna

Barfotavandringen gick hela tiden utmed en liten bäck.

Den som såg min instastory igår vet att jag barfotavandrade! Att ta av sig skorna och gå, ska det va nåt’ särskilt kanske någon tänker nu men ja, här är det definitivt det! 

En promenad bort från huset här i den lilla österrikiska byn Bizau, ligger Barfussweg ute på ängarna. Här ska man ta av sig skorna och vandra en kilometer i naturen och känna in gräs och annat under fotsulorna.

Barfotavandring – en sensorisk upplevelse

Första gången jag gick promenaden var magisk, så ock igår. Visserligen var inte underlaget så varierande som jag upplevt på andra håll (ibland kan det stundtals även vara vasst och hårt, och variationen blir ytterligare en upplevelse-faktor) men i gengäld var det fint, lugnt och stilla.

På ett ställe skulle man gå ett stycke nere i bäcken. Vattnet var iskallt men luften stekhet så det blev ju rena kneipp-vandringen! 🙂

Spelande syrsor, stekande sol

Det enda som hördes var gräset som rasslade lite i sommarbrisen, flugor och humlor som surrade samt syrsor som spelade (och som jag även såg hoppa undan när jag satte ner fötterna).
Det blev en sådan där härlig närvaro-stund, och lika mysigt som det var att gå med hela familjen, lika skönt var det när de tröttnade och gick tillbaka till utgångsbänken för att vänta på mig som ville gå hela sträckan, hehe…

Hela familjen var med på barfotavandringen till en början.

När jag kom till slutet insåg jag att vandringen inte är en slinga som jag hade trott utan bara gick åt ett håll. Alltså fick jag vända och gå hela vägen tillbaka igen, så slutligen fick jag gå två kilometer barfota vilket inte gjorde mig något alls, tvärtom.

Att stå i bäcken en stund blev en väldigt skön svalkande avslutning.

Det sensoriska och den naturliga zonterapin som naturen bjöd på och naturen; klarblå himmel mot mäktiga berg omkring, blomsterängar och en fin promenad på gräs, över broar, bäcken med fiskar i och sommarsurret – det blev en minnespärla som jag lägger till den dyrbaraste samlingen inombords.

Så tacksam för dessa dagar och stunder, hoppas ni har det lika bra!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier