Hög komfort på Comfort Zone Spa

Några inlägg tillbaka nämnde jag spahotellet Sonne Lifestyle Resort i grannbyn Mellau som jag snabbt satte upp på min to-to-lista. Igår var jag äntligen där!

Hotel Sonne är ett av dessa snygga designhotell där man inte lämnat något åt slumpen. Det är det första hotellet i regionen sedan 70-talet som är helt nytt från grunden och varje detalj är noga uttänkt. De bästa ljusarkitekterna har anlitats liksom de rätta personerna inom färg och form. Det som utlovas visuellt redan i entrén införlivas rakt igenom ända ner till deras spa.

Som alltid var nyfikenheten på topp när jag stod i spareceptionen och fick min badrock och mina tofflor. Särskilt en sak lockade lite extra; jag visste att de hade den speciella upplevelsestolen four senses som jag bara hade läst om och sett på bild men aldrig testat. Ni som varit på Strömstad Resort & Spa eller Varbergs Kurort har kanske testat en svensk kusin med liknande koncept; Relaxing Pod.

I alla fall. Den här stolen, eller om jag ska säga bädden, ser ut som en blandning mellan en insekt, ett ägg och den designstol den är – med inbyggda faciliteter för alla sinnen. I samma sekund som jag hade tryckt på startknappen omringades jag av ett doftmoln och i nästa sekund började bädden trumma och vibrera mjukt under mig samtidigt som det spelades ljud och musik omkring mig.

Till en början tänkte jag att ”jaha, det här var ju coolt men var det inte mer?” men snart hade jag dåsat av rejält, det gick liksom inte att stå emot den avslappnande påverkan den här überläckra stolen har! Vi får se vem som blir först att ta in den i Sverige (…har råd att ta in den…den ser DYR ut…). Kom ihåg var ni läste om den först bara ;-). Och det spa som vill veta vem som är leverantör av den behöver bara höra av sig, jag vet :-). Som tur var avslutade jag med denna upplevelse för efteråt hade jag till och med svårt att formulera mig och hitta orden, så avslappnad var jag!

Ok, så vad hade de mer att bjuda på? Först och främst är detta ett Comfort Zone Spa, det enda om jag förstod hotellchefen rätt. De italienska högkvalitativa produkterna med samma namn är säkert bekanta för den som är bevandrad i olika spa/salongsprodukter, här har man alltså lånat hela namnet till sitt spa, även om de också jobbar med vassleprodukterna från Metzler, österrikiska alpienne och thalassoterapimärket Thali’sens.

Efter en dusch (för självklart duschar man innan man ger sig ut i den våta upplevelsevärlden på ett spa) gick jag in i badavdelningen. Designen är flott och elegant men så är allt väldigt nytt också, hotellet inklusive spat öppnade i december 2008. Först satte jag mig i ”familjeångbastun”, med vilket nog avsågs att den inte låg i ”nakenzonen” utan ute i badavdelningen. Dessa, har jag upptäckt nu, är alltid separerade på ett österrikiskt spa och så även reglerna för om man bär badkläder (i poolavdelningen) eller inte (i bastudelen).

Innan jag lämnade baddelen simmade jag runt ett tag i deras kombinerade inne/utepool helt i rostfritt (hygieniskt men svindyrt har jag förstått). Poolen vette mot ett stort fönster med utsikt över alperna och de typiska bregenzerwaldhusen utanför, och var förstås kantad både ute och inne av snygga vilsängar.

Inne i bastu- och upplevelsedelen fanns ytterligare två ångbastur (vilket gladde mig eftersom jag gillar den här fuktiga och milda bastuformen); en som hette ”High Emotions Damfbad” och en ”Kräuterdampfbad”. I den första belystes man av färgat ljus som med jämna mellanrum varierade mellan rött, orange och blått. Med det blå ljuset kom ett överraskande varmt regn också uppifrån, kul och härligt! I den andra doftade det gott av örter från en stilren skål i rostfritt som belystes uppifrån så att man samtidigt såg ångan stiga.

Utöver dessa fanns det två bastur till; en 60-gradig doftbastu (som jag dock inte tyckte doftade, inte gott i alla fall) och en 90-gradig med utsikt. För att nå den hetaste fick man precis som på Hotel Post ta sig ut i en miniträdgård även om denna på Sonne bestod av mer grus än gräs. Här fanns också en bubbelpool.

Till sist bjöd spat på, liksom hos Bad Reuthe, ett vått utrymme där man samlat duschupplevelserna; hinken med det iskalla vattnet, vattenfallsduschen och den vanliga. Själv brukar jag gå dit mellan varje bastubad, både av hygieniska skäl för att fräscha upp mig och för att svalka av mig. Avslutningsvis kunde man koppla av i deras ruhezone med olika bäddar där gästerna låg och läste, sov eller bara blickade ut över naturen.

Här är en sammanfattning av mina intryck av Comfort Zone Spa på Sonne Lifestyle Resort. Design; 5 av 5. Hygien; 5 av 5. Praktiskt; 5 av 5. Känslan får dock något lägre, kanske 4- av 5. Dels på grund av samma anledning som alla spa här, är man inte bekväm med att spatsera omkring naken eller se andra nakna så blir det svårt att slappna av. Här var det dock ok att behålla badkläder på för den som ville så det nakna var ingen regel, mer ett ok för den som ville (vilket alla här vill, det anses helt naturligt). Man måste dock ha rätt bra självförtroende för att kliva ner i en lågt liggande bubbelpool naken när andra redan sitter där, man blir ju hyfsat exponerad om man säger så…samma sak med ångbasturna; de ligger på rad i små ”boxar” med en sida i glas vilket gav mig en ”skyltfönsterkänsla”.

Plus dock för att de har den unika four senses lounge med designstolen för alla sinnen, och för enkla men praktiska lösningar som nummerförsedda krokar på väggarna intill basturna så att man lätt kan hänga av sig och hitta rätt badrock + tofflor igen. Eftersom jag sa något om gästerna på Hotel Post ska jag väl göra det här med; de bestod till cirka 80% av par, i alla fall när jag var där.

Skulle jag gå dit igen? Jodå, men då helst med sambon istället för själv (vilket just nu inte är möjligt eftersom vi inte har någon barnvakt). Om jag hinner kanske jag går tillbaka för att testa någon behandling, exempelvis har de ett par trevliga bad och en peeling med honung och bergskristall.

One thought on “Hög komfort på Comfort Zone Spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier