The hills are alive…

Redan första dagen hittade jag en sportaffär med superrea där jag hittade denna och fler träningstoppar. 

”…with the sound of Heidi” småler min man när jag ombytt i nyinköpt träningströja poserar med alperna som bakgrund (efter första joggingturen på plats). Han har österrikiskt blod i ådrorna och vi har begett oss till hans pappas, min svärfars, hus i den österrikiska regionen Vorarlberg, för övrigt landets mest västliga.

Vi har förstås varit här många gånger förut vilket går att läsa om här på sajten. En gång en hel månad då vi gjorde en 7 veckor lång Europa-tour med bil, denna gång är vi ”bara” ute på roadtrip i fem veckor (!).

Vi hänger i alperna i sommar

Det tog oss ungefär en vecka att ta oss hit. Jag gillar egentligen inte att bila så för att motivera mig måste det in många trevliga stopp på vägen. Första stoppet var Ronneby Brunn, ett spahotell byggd i Ronneby som har lång historia som brunnsort och som jag länge velat besöka.

Mer om det längre fram, som så mycket annat som står på kö och som ska skrivas om. Jag har egentligen en sisådär 387 inlägg jag borde skriva före detta och en artikeldeadline som hänger över mig, men jag ville ändå berätta var jag är och gör – det vill säga har någon form av semester, och att det är därför som uppdateringarna inte blir lika frekventa. Eller kanske. Vi får se.

Bizau är en charmig liten by. Dagens promenad längs bäcken gav bland annat denna vy. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Worcation med vila

Egentligen har man aldrig semester som egenföretagare och bloggare, vi kallar det worcation, man är alltid lite på- och uppkopplad. Och till och med här, ute på landet bland kogödsel, bönder, vandringsleder och blommande alpängar med sjungande syrsor, är det bara ett stenkast till hypermoderna, femstjärniga och jättefina spahotell. Österrikarna kan. De har stil, god smak och här är hälsa något som kommer högst naturligt. Vandrar gör alla, dricker litervis med öl gör alla, men ingen har ölmage och barnen kutar omkring i vandringskängor hur unga de än är.

Målet var en bollplan så vi kunde spela fotboll!

Hälsa, spa, hudvård – och frisk luft

Jag har tidigare skrivit om flera lokala producenter av hudvårdsprodukter i regionen där vi befinner oss. Och att köpa ekologisk honung, smör, ost och så vidare är ingen match – bara att gå till närmaste gård eller bonde. Vandringslederna börjar utanför husknuten och (när ingen bonde gödslar, haha!) är luften frisk och klar. Och vattnet ur kranen är bättre än det dyraste flaskvattnet.

På hemvägen stannade vi till på ett värdshus och tog en soppa. Allt smakar bra när man äter det utomhus!

Låt naturen göra jobbet

Och lika lite som jag gillar att sitta still i bil (det kryper i kroppen på mig av allt stillasittande!), lika mycket tycker jag om att vara här. Redan innan vi åkte hade jag bestämt mig för att dessa veckor har ett enda mål; komma i form, äta bra och röra på mig mycket. Och vara närvarande. Jag ska njuta av naturen, den friska luften, vara aktiv och använda kroppen och må gott av all färsk mat som finns här. Kanske slinker det ner någon öl också, må så vara då. Bara den är lokalproducerad. 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier