Årets första hälsoresa och behovet av balans

Bilden är från förra våren då jag upptäckte Algarves kust, bland annat vackra Ponta de Piedade. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Mitt liv är – som många andras – hektiskt med småbarn, jobb och ett intensivt reseschema, som förstås är självvalt. Jag älskar att resa!

Varje resa har ett tema för mig; ofta det jag mest, helst och bäst skriver om som spa, kryssningar eller familjeparker! När jag senast hade en vanlig semester kan jag inte minnas, kanske 20 år sedan?

En – gärna ett par gånger – per år vill jag komma iväg på en ren hälsoresa av något slag. En resa som innehåller extra mycket spa, träning, avkoppling eller kostinriktning. Gärna lite av alla bitar!

Exempel på resor med hälsotema de senaste åren;

2011 var jag på Ekoveckor i Österrike

2012 körde jag hälsovistelse i Haapsalu

2013 vilade jag upp mig på Gran Canaria

2014 testade jag familjeträningsresa i Grekland

2015 testade jag att Hälsokryssa i Karibien

2016 besökte jag kurorter i Serbien

2017 åkte jag på spavistelse i Litauen

2018 upptäckte jag Aktiva Algarve

Det här är förstås bara ett axplock, jag reser om inte varje så varannan månad i genomsnitt. När jag är hemma igen handlar allt om att få ut texter om det jag upplevt, för olika tidningar och för mina bloggar. Det innebär mycket stillasittande och lite tid för att vara ute och vara aktiv.

Särskilt denna årstid när det är så isigt… En kollega ramlade häromdagen och fick ett stort jack i bakhuvudet och höll nästan på att förblöda! Sååå läskigt! Visst kan man köpa broddar men jag har inte ännu kommit mig för.

Mer sömn, mindre skärm

Sömn har det inte heller blivit mycket av på sistone. Ni vet ju hur det är när man är hemma, det är alltid något som behöver fixas. För att få vila ut är det bästa ofta att resa bort. Nu föll det sig så perfekt att jag i höstas gick och vann en hotellvistelse (!) så imorgon bär det därför iväg! Det ska bli absolut underbart!

Hotellet har tyvärr inte något spacenter men spa i dess vidare bemärkelse är för mig en helhet där bad & behandlingsbiten bara är en av flera bitar. Vi människor behöver alla delar av livskakan för att fungera och må bra. Och precis som tankarna om balans inom Ayurveda ska jag se till att fylla på med det jag behöver mest just nu; rörelse, träning och solljus…

Som pricken över i:t ska jag försöka köra lite digital detox på det. Ja, inte helt, jag lär instagramma och blogga lite då och då som en äkta digital nomad 🙂 men jag ska minimera antalet skärmtimmar i alla fall. Och det ska bli SÅ SKÖNT!

Är ni nyfikna på vart jag är på väg? Håll koll här och på mitt instagram-konto @spabanken!

3 thoughts on “Årets första hälsoresa och behovet av balans

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier