La Brise Spa by Labranda på Cactus Garden

Lemon & Soul står det på fasaden, kedjan heter Labranda och hotellet Cactus Garden. Lite förvirrande – men hotellet var trevligt!

Jag är just hemkommen från en härligt solig hälsovecka på kanarieön Fuerteventura! Som jag tidigare berättat var anledningen till att vi åkte just till Labranda Cactus Garden, att jag vunnit hotellvistelsen. Mitt mål med veckan var att aktivera mig likväl som att vila upp mig, boosta kroppen med dagsljus men också med god mat och träning.

Gymmet var inte stort men det fanns ett i alla fall. De flesta tränar nog ändå utomhus. Foto: Heidi Rovén.
Bästa träningsredskapet; en treåring! Min Theo såg till att mamma aldrig fick sitta still utan ständigt var aktiverad. 🙂
Sparka boll? Visst! Bara jag får röra på mig så säger jag ja! Foto: K. Scheiderbauer.

Om konsten att ta tillfället i akt

Under veckan hann jag med att både yoga, styrketräna, simma, jogga och powerwalka längs havet. Dessutom tog jag varje tillfälle i akt att få in lite extra ”naturlig träning” där det gick. Till exempel skippade jag ofta hissen till förmån för trapporna när jag skulle upp till vårt rum på sjätte våningen. Genom att ta stora kliv och bara gå på vartannat trappsteg fick jag extra träning för rumpa och lår! 🙂

Stora poolen var uppvärmd och stor nog för simträning. Foto: Heidi Rovén.

Veckan blev underbar! Jag lyckades uppfylla allt jag hade föresatt mig och lite till! Mål uppnått. 🙂 Solen sken också varje dag även om det inte var jättevarmt. Men med tanke på att det hemma en dag var -19 grader, så var ju faktiskt +23 helt okej, det är ju trots allt över 40 graders skillnad!

Playa de Jandia är enormt fin! Jag blev helt såld. Foto: Heidi Rovén.
Beachvolley, segling, surfing…det fanns gott om sportmöjligheter nere vid stranden. Foto: Heidi Rovén.

Dessutom, eftersom vi reste med barn (vår yngsta kille var med på resan) var jag också innerligt tacksam över den överkomliga flygtiden på 5,5 timmar. Jämför man med andra soliga resmål såhär års som till exempel Florida/Karibien eller Asien/Thailand, tar flygningen dit minst dubbelt så lång tid.

Theo ville gärna springa bredvid mamma längs den breda strandpromenaden (fast här tar vi en fotopaus)! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

La Brise Spa by Labranda

Ytterligare en positiv sak som jag inte alls var beredd på (jag var dåligt påläst, jobbade in i det sista, packade snabbt och drog iväg) var att hotellet hade ett litet spa! Lycka! Jag blev förstås väldigt glad och lyckades få till två besök dit. En gång för att njuta av bad och bastu, en gång för att testa deras behandlingskunskaper…

Jaaaa! Hotellet har spa. 🙂 Foto: Kristofer Scheiderbauer.

La Brise Spa by Labranda ligger på hotellets första våning. Förutom reception och ett par behandlingsrum finns en liten spaavdelning som är gratis att använda för hotellets gäster. Poolen är avlång och av vitalitytyp; här finns undervattensmassage och kobror med vattenfall att massera stela axlar med.

Den välkomnande spareceptionen. Foto: Heidi Rovén.

De har också en ångbastu och en vanlig torrbastu samt ett par duschar. En är av typen som brukar kallas ”scottish shower” med munstycken på sidorna som sprutar ut vatten. Den är inte min personliga favorit även om den sägs vara bra för cirkulationen och för att motverka celluliter.

Den lilla poolen rymde flera faciliteter som kobror och undervattensmassage. Foto: Heidi Rovén.

Första gången jag besökte La Brise Spa fick jag veta att poolen och även ångbastun läckte vatten ner i receptionen och därför var avstängda. Stor besvikelse! Kanske skulle de fungera senare under veckan, svarade personalen. Efter bara ett par dagar hade spaavdelningen glädjande nog öppet igen och poolen var fylld (men tyvärr fick de aldrig igång ångbastun under min vistelse).

Vitsen med att basta på solsemester

Sagt och gjort, jag bokade in mig. Det var man var tvungen att göra då de bara tog emot fyra personer åt gången. Nästa dag gick jag dit igen, i sällskap av två brittiska damer. Poolen var inte jättevarm men jag fick mig en rejäl massage på de där vattenbäddarna och under kobrafallet och så njöt jag länge i torrbastun.

En bild av den breda Jandia-stranden påminde om var jag befann mig…

Det kanske kan låta konstigt att man är sugen på att basta när man åkt till värmen, men aldrig fryser man väl så mycket som under vår/höst i länder som vanligtvis är varma! Visst hade vi det varmt och skönt dagtid men på mornar och kvällar var det ganska så svalt. Då behövdes både långärmat och en täckväst på det (tyckte jag i alla fall som är rätt frusen av mig…). De där bastusessionerna, som jag varvade med kalla duschar, gjorde därför gott!

Här satte jag mig och drack vatten efter att jag bastat klart. Foto: Heidi Rovén.

Bastu gör ju dock inte bara att man får upp cirkulationen så att man blir varm i hela kroppen, att svettas anses ju även vara en bra detox plus att huden blir så len. Dessutom sover jag aldrig så gott som när jag bastat, värmen gör kroppen sååå avslappnad! 🙂

Mer om behandlingen jag testade i nästa inlägg.

2 thoughts on “La Brise Spa by Labranda på Cactus Garden

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier