Marina Suites – mitt vinterval för sol, vila och hälsa!

En bild från när jag besökte Marina Suites över dagen 2011 och provade de läckra stolarna vid havet…

Är så glad så glad…! Jag har bokat en resa!
Inte så ovanligt kanske 😉 men just nu var det riktig kriiiiis. Det här vädret…uuuähhh! Is, snöglopp, blask, kyla och mildväder om vartannat. Kände hur mitt humör bara sänktes och sänktes och till slut orkade jag inte ens gå ut om dagarna. Kanske lider jag av SAD? Inget bra i vilket fall, jag förstod att jag behöver lite sol, värme och D-vitamin i kroppen, så igår köpte jag en resa till Gran Canaria!

Jag får nästan skriva ”som varje år” för jag har varit på Gran Canaria flera år i rad nu om vintrarna. Egentligen är det en jobbresa som varit på tapeten länge men nu när kalendern för både mig, hotellet jag ska besöka liksom flygen matchade blir det äntligen av. Hotellet heter Marina Suites och är ett toppfräscht lägenhetshotell i Puerto Ricos hamn på södra delen av Gran Canaria. Både Ving och Apollo har detta hotell i sitt utbud.

De ligger på Tripadvisors topplista över Spaniens 25 bästa hotell. Jag kan förstå varför. Har besökt det förut och gillade det direkt, inte minst för deras generösa, genomtänkta babypaket men de har även saker för äldre barn: lekplats, barnklubb och lekrum, pingisbord, barnpool…

Läget är hur läckert som helst på en klippudde mot havet. Det känns nästan som att vara på ett kryssningsfartyg och inte så konstigt då kanske att stilen är den marina, nästan lite Lexington-känsla över det faktiskt.

Men det som övertygade mig till att välja detta ställe var deras nya hälsoapproach. De har till exempel börjat med antioxidant-frukost med nyttigare utbud, nyligen öppnat ett gym och det går att boka massager vid poolen. Strandpromenaden är också perfekt för löpturer eller powerwalks och vill man mjuka upp musklerna efteråt gör man det lämpligtvis i en av deras jacuzzis i trädgården…

Det finns en mängd olika tilläggspaket att boka också, t ex för familjen (med strandleksaker), kärleksresan (rosenblad och champagne), golf och ”specialkit for her” med tidningar, badrock och toalettsaker.

Jag ser fram emot en härlig, hälsosam vistelse – långt från den uppmärksamhetskrävande datorn, blippande telefonen – med tiden att istället ägna mig åt motion och nyttig mat som jag kommer skriva artiklar om både här och för tidningar framöver.

Ni kommer få veta mycket mer om det här stället när jag är på plats!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier