Att lyckas med den perfekta packningen

Min resväska Epic Crate är stor, tålig och syns tydligt på bagagebandet. Dessutom ger den massor av semesterfeeling!

Varje resa har sin självklara packning. Mycket är förstås detsamma varje gång, som att en viss mängd kläder ska med, den personliga necessären, tekniska prylar och laddare, eventuella mediciner och resehandlingar förstås. Men detaljplaneringen avgörs för mig av temat och resmålet.

Inför varje resa anammar jag därför ett visst tänk. Eller känsla ska jag kanske säga. Jag skulle tro att jag – om inte ensam – så är det nog ganska få med mig som går så långt som jag gör när jag planerar min packning!

Faktorer som påverkar packningen

Jag går på årstid, temperaturer på resmålet förstås men jag går också på vilket land jag ska till, stämning, ort…ja kanske funderar jag även på vilka andra slags människor som kommer vara där. Om jag kommer att ha några officiella åtaganden eller inte avgör förstås också.

Jag packar knappast en jobbkavaj på en solresa till Karibien lika lite som jag har med en gräll sarong när jag ska till en storstad. Vilket i och för sig sällan händer…jag är mer av en ö-och småstadsresenär.

På en hälsoresa orkar jag inte upptäcka utan behöver ladda och komma ikapp med mig själv. Foto: K. Scheiderbauer.

Hur går jag då tillväga? Dels har jag en packningslista som jag kan stämma av mot så jag inte glömmer något självklart. Jag vet att alla säger att det mesta kan man köpa på plats, men jag vill verkligen inte behöva lägga tid på sådant när jag reser. Inte om jag kan slippa i alla fall.

Geografi och hotellstjärnor

När det gäller kläder har jag en ganska bred och djup garderob så det finns gott om möjligheter att skapa olika stilar. Medelhavet om våren, havsnära, kanske en kryssning finns med på agendan – temat på kläder, skor och väskor blir marint; rött, vitt och blått. Är resmålet elegant, hotellet femstjärnigt och kvällarna uppklädda plockar jag fram dyrare smycken, finare kläder och väljer klack på skon. De enklare kläderna får helt enkelt ligga kvar hemma.

Dags att rensa…jag tror jag är uppe i över 60 klänningar (!).

Är jag blek som tusan och inte hinner ”brun-utan-sola” mig, blir shortsen längre. Är magomfånget bredare än jag önskat för tillfället blir kläderna ledigare. Gissar jag mig till att övrigt klientel på resmålet inte kommer vara några modeorakel ger jag mig friheten att anamma detsamma: avslappnat till max!

Exakt så blir temat denna gång när jag bestämt mig för att hasa runt i träningskläder mest hela dagarna eller näst intill i alla fall, ha sådant som tål strand och sand plus bara platta skor och nästan lite hippiestil…detta ska bli en resa då jag verkligen ska koppla av! Ledigt och slappt för hela slanten! 🙂

Vad man bör packa på en hälsoresa

Just när det gäller en hälsoresa finns det några självklara saker man inte får missa;

  • träningskläder och träningsskor,
  • mjuka och sköna kläder som inte spänner åt,
  • badkläder om vädret är bra eller om man vill gå på spa,
  • ett par tofflor som funkar både till pool, strand och inomhus (det är otroligt många hotell utomlands som har iskalla stengolv),
  • hud, hår och kroppsvård – på en resa har man ofta tid att pyssla om sig själv mer.
Min nya träningssko (ej sponsrad!) är från New Balance. Superskön med bra stöd! Ska invigas på nästa resa. 🙂

När det gäller det sistnämnda så lägger jag verkligen en stor del av packningens utrymme och vikt på hud- och kroppsvård av olika slag.

  • Schampot måste funka och jag vill ha med en bra hårinpackning,
  • Jag har lärt mig att inte skippa min vanliga hudvårdsrutin, utan har numera minisar av favoritprodukterna i necessären (från Nimue),
  • Med finns alltid solkräm med hög spf för ansikte och kropp (olika) samt en skön body lotion för after sun-vård.

Det lilla extra

Sedan finns det tusen små pryttliga saker som jag alltid har i min necessär som pincett, tandtrådsbygel, någon hudolja för kristorr hud, cerat…ja sådant som det kan uppstå behov av. Make up packar jag också, mer eller mindre beroende på hur resan ser ut.

CC cream fr pHformula med spf 30, färgad Sun-C spf 40 från Nimue, Body Spray spf 50 från Nimue plus After Sun Hydrator från Nimue – nu ska jag väl klara mig! 🙂

Denna gång gick det relativt snabbt för mig att packa. Jag tänker mig att jag mest hänger på hotellet, stranden och i gymmet. Jag räknar med att jag inte kommer behöva klä upp mig nämnvärt till kvällen även om jag självklart har med något fräscht, avslappnat för det också.

Hur ser din ideala packningsrutin ut? Har du något bra packningstips?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier