Det har snart gått redan en vecka sedan vi kom hit till Österrike. Ni som läser bloggen regelbundet kanske minns att vi var här i en hel månad förra året för att leva naturnära och ekologiskt – en resa som det för övrigt just nu finns en artikel om i tidningen Topphälsa!

Nu är vi här igen, denna gång kan vi dock bara stanna knappt två veckor. Det är så skönt och härligt här – avkopplande och lugnt med hela den vackra alpvärden utanför husknuten och en massa spännande att upptäcka inom hälsa och välmående.

Varje dag drar vi på bergsbestigarskorna och tar en tur någonstans. Så många berg har vi inte bestigit än men vi har gått runt i de närmaste byarna, varit med på festligheterna när korna kommer hem från sitt sommarbete och hälsat på åsnor, kor och getter på gårdarna för att visa djuren för vår lille son Isac.

Ett urval av de produkter jag använder här i Österrikes friska alpvärld på mina hälso- och ekoveckor.

Självklart har jag också haft det ekologiska i åtanke när jag packat min necessär. Här på bilden intill kan ni se vad jag har med mig; ekologiska schampo och balsam från Dharmazone, den härliga Beleza do Brasil-duschcremen från Babor, kroppsmjölk från Huiles & Baumes och en ny aluminiumfri deodorant från Susanne Kaufmann som ju bor och verkar i byn härintill och har ett fint spa på Hotel Post som hon också driver med sin familj (se tidigare inlägg här på bloggen).

Dharmazone
är ett svenskt företag som tillverkar fina ekologiska produkter för kropp, ansikte och hår. De blir snart Natrue-certifierade dessutom, en certifiering som lär höra till de striktaste och mest omfattande och dessutom är ett oberoende organ som är icke vinstdrivande. Läs mer här.

Babors Beleza do Brasil-serie är inte ekologisk men så otroligt härlig att den fick vara med ändå! De har dock en ekoserie som heter Baborganic och som jag varmt rekommenderar. Faktum är att Babor har blivit lite av en ”husfavorit” :-)!

Märket Huiles & Baumes är franskt och kommer från den mysiga lilla orten Annecy (där jag för övrigt studerat franska en sommar för länge sedan). Produkterna är märkta med BIO – Cosmetique Charte Cosmebio. Vad det innebär kan ni läsa mer om här.

Susanne Kaufmann är en vacker, driftig och trevlig kvinna vars familj har drivit Hotel Post i grannbyn under många år. Nu i hennes regi har hon skapat både spa och en egen serie fina hudvårdsprodukter; ekologiska och närproducerade. Jag har haft förmånen att besöka både spat, testa behandlingar där och även flera av hennes produkter – nu senast deodoranten.

Att vårda sig ekologiskt och naturligt känns väldigt bra eftersom jag då vet att jag ger både min kropp och miljö det bästa. Men visst innebär det också att vänja sig vid att produkterna i viss mån fungerar lite annorlunda.

Schampona har mildare tensider som inte ger den där ”gnisslande” rena känslan men å andra sidan inte torkar ut håret lika mycket heller. Jag vet inte om det har med det ekologiska att göra men kroppslotioner är ofta väldigt lösa och rinniga i konsistensen. När det gäller deodoranter är det bara att inse fakta; de fungerar sämre. Men så här på landet gör det ju inte så mycket om man luktar lite, man doftar ändå bra mycket bättre än allt gödsel runtom från gårdarna :-).

3 thoughts on “Österrikiska ekoveckor i repris

    1. Ja, och det mest positiva med trender (särskilt sådana här) är att producenterna tvingas att utvecklas…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier