Smovey – ny träningsform från Österrike

Vårtider är träningstider! I lördags var jag och en granne iväg till nya utegymmet i Vällingby. Powerwalk dit och så stenhård träning med jogg i backar, utfall längs de omkringliggande gångstigarna varvat med styrketräning. Träningsvärken kom som ett kvitto redan dagen efter på att vi inte legat på latsidan – oj vad jag stapplat omkring sedan dess, har knappt kunna sätta mig ner på en stol! 🙂

I söndags var jag på en annan träningsgrej; företaget PauDa som drivs av Spångatjejen Michaela Forster hade Sverigepremiär på Österrikesuccén Smovey. Vi var ett glatt gäng som samlades utomhus hemma hos henne och blev bjudna på bubbel, frukt och choklad innan vi gav oss iväg till närmaste grönområde för att träna.

Smovey står för Smile, Move, Swing och är både en träningspryl och ett sätt att träna. Man använder sig av en slags ihålig gummiring med handtag som är fylld av metallkulor. Dessa ska röra sig smooth (för att införa ytterligare ett Smovey begrepp!), de ska inte stöta ihop hårt utan man vet att man gör rätt när de flyter fram mjukt inuti ringen.

Det är en skön känsla vilket gör träningen kul – vilket förstås är precis det som är meningen. Tillsammans väger kulorna 500 gram vilket kanske inte låter så mycket men i vissa övningar, tack vare vinkeln och rörelsen, ökar effekten till nära 5 kilo berättade Michaela.

Vi powerwalkade med pendlande armrörelser. Vi snurrade, vevade, svingade och rörde oss på en mängd olika uppfinningsrika sätt som Michaela visade oss. Det var kul och kändes absolut effektivt! Många bokade sitt eget par Smovey direkt; ett set om två stycken kostar 895 kronor. Vill man hellre följa med på Michaelas Smovey-walks kostar det 95 kronor per gång eller 450 kronor för 10 tillfällen. Start 8 maj.

Ikväll bär det av ut igen! Powerwalk och träning på det där nya utegymmet med två kompisar. Får se hur mycket jag orkar, jag känner av lördagens pass fortfarande…! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier