Oxygen Intraceutical – för såväl Madonna som oss ”vanliga”!

Spa By Us; skönhetssalong och nagelbar med en mysig relaxdel där det finns frukt, soffa och jacuzzi.

Igår hade jag ett härligt besök på Spa By Us. Eller återbesök borde jag snarare skriva. Jag har nu varit flera gånger hos duktiga Therese Mathisen som äger den här fina spaoasen mitt i Stockholmsbruset på Östermalm. Märken hon jobbar med är bland annat Babor (min egen favorit!), IsClinic, Transderma samt Intraceutical för att nämna några exempel.

Effekten blir alltid märkbar när jag varit här. Jag har prövat franspermanent till ett reportage i Amelia Kropp & Skönhet och blev mycket nöjd, likaså med de ansiktsbehandlingar jag fått. Therese har väldigt bra känsla för att skräddarsy vad kunden behöver och berättade också igår att anti-age är den inriktning som kunderna efterfrågar mest.

Jag kände mig således trygg när jag överlämnade mig i Therese professionella händer, och hon fick helt bestämma vad vi skulle göra. Det blev en Oxygen Intraceutical som ofta kallas Madonnas favoritbehandling. Michelle Peck som varit Madonnas egen ansiktsterapeut i många år använder alltid Intraceutical-utrustningen med det rena syret när stjärnan vill se extra strålande och ungdomligt fräsch ut.

Till utrustningen, som är en apparat med ett munstycke som ser ut som en liten dusch ur vilken det sprutar både serum och rent syre, hör ett antal olika serum. På mig använde Therese först Atoxelene, ett serum som beskrivs som ett ”naturligt botox”. Det innehåller hyaluronsyra och är framförallt bra mot rynkor och mimiska linjer. Därefter använde hon även serumet Collagen, rikt på kollagen och peptider som är bra när man vill jobba på hudens volym och elasticitet som kan gå förlorad med åren.

Halvvägs in i behandlingen, när halva ansiktet var behandlat, fick jag hålla i en handspegel medan jag låg kvar på britsen. Mungipan på den behandlade sidan gick uppåt, på den obehandlade sidan gick den nedåt!!! Även om effekten kanske inte är longlasting så är det ändå både anmärkningsvärt och eftersträvansvärt, inte minst som en askungekur till ett speciellt tillfälle. Föga förvånande avslöjade Therese också att många kändisar (utan att säga vilka…hon är som sagt – professionell!) kom till henne för att ta just denna behandling före tv-framträdanden av olika slag för att ansiktet fick ett mycket mjukare, jämnare och fräschare utseende.

När allt var klart kändes ansiktet skönt återfuktat, en effekt som Therese sa kan hålla i sig uppemot tre veckor. Denna djupa återfuktningen är del av hemligheten av den jämnare hudtonen (man ser mindre röd ut), jämnare yta (de fina torrhetslinjerna har suddats ut) samt att man fått en ”plumping-effekt” som det så populärt kallas numera.

Som om jag inte fått nog av syre gav jag mig dessutom ut på en joggingrunda i naturen på kvällen och fyllde lungorna ännu mer med frisk luft. Superskönt. Idag känns det därför jättebra, både på in- och utsidan! 🙂

2 thoughts on “Oxygen Intraceutical – för såväl Madonna som oss ”vanliga”!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier