Att hitta tillbaka till sitt ”glada jag” med en spakväll

Igår kväll hade Spabanken sitt andra lilla gruppspa-event! Vi var sex härliga kvinnor som samlades på butiken/yoga/spasalongen Happy You i Spånga.

Ganska snart efter att jag och min familj flyttat hit upptäckte jag den här lilla pärlan, men det tog lång tid innan jag fick ändan ur vagnen att gå dit för en behandling! Tyvärr ska jag tillägga för när jag fick känna på kvalitén och uppleva stämningen så nappade jag genast på möjligheten att komma i grupp för en mysig get-together i bästa spa/hälsoanda.

Happy you ligger på adressen Spånga Torg 4. Det är en härlig oas mitt i förorten där man på gatuplan hittar mode, bijouterier, inredning, spaprodukter och goda teer – och på nedervåningen kan få spabehandlingar och göra yoga. Butiken ägs och drivs av Maud Degerman som också ger behandlingarna och håller i yogaklasserna. Behandlingarna görs med Kerstin Florians produkter.

Jag har som sagt testat en massage på Happy You och blev glatt överraskad. Maud är mycket duktig och inkännande, samtidigt som hon vet att hitta spänningarna och jobba på stela muskler. Maud har lång erfarenhet av att ge behandlingar och leda yoga (och är diplomerad inom såväl spa som yoga och meditation), och har därtill uppenbart bra känsla för att sätta ihop ett läckert sortiment – en lyckad kombo som gör Happy You till ett riktigt skönt ställe!

Vårt kvällsevent gick under benämningen ”Sparelax och yoga”. Efter att alla landat i butiken, kikat runt lite och bytt om till mjuka kläder gick vi en trappa ner där ullunderlag var utlagda på golvet tillsammans med yogakuddar och vackra orientaliska filtar av lapptäckstyp. Alla tog plats och efter en kort presentation så satte Maud igång att leda oss in i Kundaliniyogans spännande värld.

Passet hon höll var mjukt, lugnt med ett par lite jobbigare inslag som ju gör vilan efteråt så mycket skönare! Snart hörde man kraftfulla andetag i rummet, Maud sjöng då och då mantran, vi hämtade in energi vi behövde och släppte stress och oro. Den mjuka musiken vaggade oss och jag tror alla njöt lika mycket av att få bara vara en stund med en paus från vardagens krav och måsten.

Efteråt fick vi svepa in oss i gosiga badrockar och sätta oss till bords en trappa upp där Maud så vackert dukat upp rejäla smörgåsar åt oss och bjöd på té. Det blev snabbt mysig pratstämning och alltmedan dagsljuset försvann utanför fönstret tog stearinljusen över och spred sitt milda sken.

Samtidigt turades vi om att sätta oss i soffan två och två där vi fick fotbad och skrubb med det danska märket dm Skincare. Jag fick testa en med råsocker medan Marie som fotbadade samtidigt som mig prövade den utrensande varianten med alger. Därefter fick var och en underbart skön fotmassage; i stillhet, liggande på brits i avskildhet till brinnande ljuslyktor för mesta avkoppling. Det var underbart, omtanke om fötterna ger välmående i hela kroppen!

Att vi drog över tiden är ett gott betyg. Kvällen var mycket lyckad och ett tack och en eloge till både Maud och hennes assistent för kvällen, Michaela Forster, för det lyckade genomförandet. Mer om Michaela längre fram då hon har eget hudvårdsmärke och hälsoföretaget PauDa som också ligger här i världsmetropolen Spånga :-).

Några utlåtanden från deltagarna:

Känner mig som en ny (piggare!) människa.

Yoga, att bli ompysslad + trevligt sällskap – kan det bli bättre?

En jättetrevlig kväll!

Mycket välmående för pengarna; generöst och innehållsrikt!

En spakväll som denna på Happy You för 2-8 personer kostar 350 kronor per person för två timmar. Då får man dessutom rabatt på de fina kläderna i butiken.

2 thoughts on “Att hitta tillbaka till sitt ”glada jag” med en spakväll

  1. Sannerligen Spångas lilla pärla! Kom springandes dit men gick ut därifrån med ett leende och förnyad energi. Mer sådant i vardagen!

    1. Ja verkligen! Det är konstigt nog svårt att prioritera sig själv och avsätta lite tid för välmående men det ÄR ju en så bra investering både för hälsa och framtiden.
      Och det är sådant vi sysslar med här på Spabanken; hälsoinvesteringar 🙂 Inte faller de i värde heller!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier