Stockholm har länge varit i skrikande behov av ett nytt spa och som tur är har Raison d’Etre + Grand Hôtel kommit till vår undsättning som räddande änglar :-)! Nyfikenheten var alltså på topp när jag stod i hissen på stans tjusigaste hotell på väg ner till deras splittnya spa. Äntligen skulle jag få se resultatet…!

Visningen var faktiskt för en hel vecka sedan så visst borde jag skrivit om detta tidigare kan man tycka men just den senaste veckan har varit en sådan där då man ”räddar bollar” och bara kan koncentrera sig på precis den som är på väg att falla till marken i nästa sekund. Men oj vad bra jag blivit på att jonglera :-)! Och oj vad mycket jag har fått gjort. Och med förhoppning om att ni kan förlåta denna sena rapport ska jag nu alltså även berätta vad som mötte mig på andra sidan av glasdörrarna när jag väl trädde in i Raison d’Etres rike…

Raison d’Etre är som jag nämnt tidigare ett spakonsultföretag av världsklass som hittills, trots sin svenska lokalisering, ägnat sig åt att skapa drömspa åt internationella lyxhotell världen över – och först nu gör det på hemmaplan. Samarbetet med Grand Hôtel är ett delat ägarskap och med på visningen var därför både RdE’s VD och kreativa chef samt Grands VD, spachef och en mängd andra medarbetare liksom representanter från Michael Bindefelds pr-byrå.

Jag gick runt med vidöppna sinnena och insöp varje detalj, från vattenfall på väggen till de nordiskt inspirerade mosaikväggarna, de råa enplanken i taket ovanför massagebäddarna i behandlingsrummen till den vackra stora poolen som hade integrerats på ett väldigt snyggt sätt mitt i det Burmanska Palatset.

Just lokalerna förstod jag hade varit en utmaning när jag hörde deras arkitekt Per Öberg prata om arbetet. Samtidigt så kan ju begränsningar ibland vändas till ens fördel, vilket jag kände hade skett just i deras fall. Själv är jag nämligen inte nämnvärt förtjust i span med alltför mycket öppna ytor. Ni vet, en stor pool mitt i med en rad relaxsängar uppställda utmed sidorna. Vinglar man ut oljig i håret och mosigt avslappnad till sinnet vill man ju inte ligga på parad som på en scen. I alla fall inte jag. Snarare vill jag dra mig undan lite avskilt för att komma tillbaka till verkligheten i lugn och ro. Och därför gillade jag direkt att deras spa bestod av olika ”prång” och mindre delar.

När Raison d’Etre tar sig för att utveckla ett spa är det inget mindre än det bästa som gäller, det är mitt intryck. Detta verkar även har varit ledstjärna i samarbetet med Grand Hôtel. Produkterna, som de har tagit fram själva, är baserade på exempelvis tall, björk, rölleka och kamomill. Självklart är de ekologiska, liksom handdukar och badrockar. Även poolreningen sköts med ett system så att klor inte behövs.

Utöver bad, bastur och vila samt en spännande spashop att botanisera i, finns spabar och gym med utsikt mot Kungliga Slottet. Lyxen är förstås monumental (jag menar, vi pratar GRAND HÔTEL…) med en mycket exklusiv medlemsklubb, möjlighet till privat yoga träning i enskilt stilla rum, fullkomligt omvälvande behandlingar som ”The Complete Works” på sju (7!!!) timmar och särskilda spasviter att boka in sig i för att par timmars kroppsrenovering…

Den goda nyheten är att alla kan gå hit! Det är inte öppet enbart för hotellgäster eller multimiljardärer. Enda kravet är att man bokat en behandling, och 45-minuters massagen av Rygg, Nacke & Axlar hör till de billigaste. Den kostar 837 kronor måndag-torsdag men då ingår också nyttjande av hela spat. Dyrt? Ja visst. Värt? Det ska jag snart ta reda på. För inget kan hålla mig borta från att så snart jag har möjlighet boka in mig på en behandling och heldag på Raison d’Etres nya spa!

Men först ska jag testa av några andra, exotiska på det sättet som vi brukar använda benämningen. Imorgon flyger jag till Jamaica för att göra grundlig sparesearch på flotta Half Moon vars Fern Tree spa rankats till ett av Karibiens 10 bästa spa! Därefter kliver jag ombord på Oasis of the Seas, världens största kryssningsfartyg som självklart också har spa och gym. Jag kommer nypa mig i armen mer än en gång de kommande dagarna med andra ord för att kolla att jag inte drömmer, bara för att konstatera att jag sanndrömmer :-)…

2 thoughts on “Grand Hotels spa – där det nordiska blir exotiskt

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier