Dagdrömmar om spalyx på Grand Hôtel

Eftersom jag precis skrivit två inlägg om Grand Hôtels spaavdelning Nordic spa & Fitness kände jag behov av att drömma mig tillbaka till den spalyx jag upplevde under mitt senaste besök där. Tiden flyger fullkomligt iväg och det är redan 1,5 år sedan, fast det känns som förra veckan!

För er som inte varit där eller läst vad jag tidigare skrivit om detta flotta spa, så kan jag berätta att det verkligen är speciellt. Innan man tagit in det på djupet kanske man mest tänker på den pampiga miljön, men jag upplever också att det är välgrundat i sin profil och ståndpunkt ner i varendaste byggsten.

Jag minns när det öppnade, jag var inbjuden på en visning, och fick höra om klorfri poolrening och miljötänk som då ännu låg i framkant, säkert än idag törs jag påstå. Och Nordic Spa & Fitness har varit sina grundvärderingar trogen. De framstår än som en av de främsta spaanläggningarna i branschen.

Endast det bästa är gott nog

Här råder inga slentrianrutiner och för deras beresta, pålästa, hälsomedvetna kunder (säkert också kräsna) är bara det bästa nog. Här skulle de aldrig välja att arbeta med ett spamärke som ”alla andra har” utan söker ständigt efter nyheter där de kan vara exklusiva i sitt utbud. Läs till exempel mer om det senaste, Joanna Vargas, här.

Vid mitt senaste besök gjorde jag research till en spaartikel för Expressen. På många spa kan jag ha med mig en kamera in men inte här. Jag fick smyga med en mobil och vara ytterst respektfull. Därav den låga bildkvaliteten i detta inlägg tyvärr – särskilt som jag hade både värme och ånga att kämpa med…

I alla fall. Vad är då så speciellt med ett besök här. Jag skulle säga att det passar den som bryr sig om detaljer och uppskattar tanken med det lilla extra;

  • Att du som inte vill klä av dig inför publik kan gå in bakom ett draperi och få vara lite privat.
  • Att du som inte orkat släpa med dig de produkter man kan tänkas behöva efter en spasession kan låna på plats.
  • Att du som vill vara lite anonym, omhuldad, bli behandlad varsamt ska kunna få bli det.
  • Att du som kvinna (och man för den delen) som vill kunna bada, basta och vila i avskildhet ska kunna få göra det – med avskildhet avses här kvinnor för sig och män för sig vilket trots allt ger de flesta en viss form av ökad avslappning – och möjlighet att skippa badkläder om man vill.

Bada som Timotej

Temat är nordiskt, rent, ekologiskt. Inredningen med de vackra mosaikerna över flera av källorna påminner om den svenska skärgården. Tallar, kalla bad från klipporna, en het bastu efteråt, ett dopp i en skogstjärn likt Timotej.

Min favorit är helt klart deras ångbastu (ingen bild på den tyvärr). Här sitter man inte i en klaustrofobisk kub i vit plast. Nej då, långt ifrån. På golvet i rummet står riktiga, rejäla stenblock utplacerade, som om man verkligen befann sig mitt i naturen. Den som vill kan lägga upp benen på dem, eller bara låta blicken vila på dem. Den där närvaron ger tyngd, stöd, trygghet. Och jag älskar det.

Flera gånger har jag varit här på behandling. Jag har testat allt från NBE3000 till avancerade massageupplägg som varat i flera timmar. Senast fick jag uppleva en fantastisk kroppsbehandling i deras lyxiga duosvit med bastu och bubbelbad. Inom kort kan du även läsa här om behandlingen Grand Body Slimming.

Alla terapeuter jag mött har imponerat. Det märks att de lägger ner tid på sin rekrytering. Inte konstigt heller att priset ”Årets spachef” just gått till Camilla Garcia som jobbar här sedan 16 år…

Träning & frukost

Vad jag ännu saknar erfarenhet av är deras träningssida som jag också tror är väldigt proffsig. Det ska gå att komma tidigt och börja med frukost, något som jag gärna skulle testa. Tänk att bjuda kroppen på ett yogapass att börja dagen med och utsikt över slottet för att sedan följa upp med en hälsodrink i Fitnessbaren…

Ett bra sätt att få in träningen i dagsschemat tänker jag, att effektivisera med kombinerad frukost på plats. Kanske lite spa också… 😉

Just imorgon lanseras faktiskt en exklusiv frukostnyhet på Grand Hôtel (nyheten trillade in i inkorgen medan jag skrev detta!); Sparkling Breakfast. Nu var det inte riktigt den jag hade i åtanke men jag måste medge att det lät frestande – att starta dagen på storslaget vis med hotellets egen huschampagne Ruinart ”R” Brut! För att fira in våren kanske? 😉

Förhoppningsvis blir det tillfälle längre fram i vår eller sommar att testa något av detta, vi får se. En sak är i alla fall säker; jag har inte skrivit om detta spa för sista gången.

One thought on “Dagdrömmar om spalyx på Grand Hôtel

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier