Test: Tylösand Deluxe – en kroppsbehandling med Elemis

Innan jag lämnade Hotel Tylösand och all undersökning av biohacking (radiofrekvens och vakuum, laserteknik, Cryo T-Shock, LED-mask, IR...) så testade jag också en lyxig helkroppsbehandling. Deras övriga spameny är sedan ett knappt år också uppdaterad nämligen, eftersom de då bytte spamärke till Elemis.

På grund av tidsbrist blev det en något nedkortad version av Tylösand Deluxe (vanligtvis 80 minuter) som jag provade på, men den var ändå ljuuuuvlig. 🙂 Denna helkroppskur räknas till de mer exklusiva inte minst för tiden och att man blir så ompysslad på många plan.

Som alla Tylösands behandlingar började även denna med att jag fick välja vilken musik jag ville lyssna på under tiden. Ombyte till papperstrosor (att vara helt utan gick också bra) och väl installerad på massagebritsen fick jag välja mellan att bli skrubbad med en skrubbprodukt eller torrborstad för att få bort döda hudceller innan min inpackning.

Kaktushår, lena mjölksyror och massage

Innan jag berättar vidare måste jag bara passa på att nämna att handdukstekniken var suverän. Min terapeut höll upp en handduk och liksom följde med mig hela tiden när jag stod upp. Jag kände mig aldrig blottad trots att jag var avklädd vid dusch etc – det sköttes verkligen perfekt.

Väl van från alla mina kryssningar (där Elemis är vanligt som produktmärke) valde jag torrborstningen med kaktushår. Den river rejält men tricket som även min teraput denna gång behärskade perfekt, är att simultant smeka över huden på ett lugnande sätt med en hand. Då blir det varannat drag med borsten, vartannat med handen – jätteskönt, och man blir verkligen så len.

Nästa steg var en inpackning med närande mjölksyror. Här berättade min terapeut att produkten Skin Nourishing Milkbath som hon använde, var väldigt mångsidig. Den gick att ha både som inpackning, rengöring för kropp och ansikte, men också att smörja in sig med som en fuktkräm, till exempel efter solning. En riktig allroundprodukt vilket ju kan vara praktiskt om man bara vill ha med sig en enda (till exempel om man ska resa och packningen är minimal).

Pris och betyg

Som vanligt vid inpackning packades jag in i plast. Under tiden fick jag en lugn ansiktsmassage med den neutrala japanska camellia-oljan, också från Elemis. Det enda jag reagerade på var att många tryckande massagestrykningar gick nedåt. Man vill ju helst att allt ska lyftas upp upp upp!  

Det var ändå skönt och efter en avslutande dusch och lättare insmörjningsmassage var jag klar och mådde fantastiskt bra.

En Tylösand Deluxe kostar 1395 kr och är som sagt 80 minuter lång i sitt fulla utförande.

Läs om hela mitt senaste besök på Hotel Tylösand.
Följ Spabanken på Instagram eller Facebook så blir jag jätteglad (och du får tips och inspiration)! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier