Biohacking: Laserteknik för ökad hälsa

Foto: Victoria Öhrn.

Här kommer nästa del i mitt berättande om den nya behandlingsmenyn på Hotel Tylösand som går under samlingsnamnet biohacking, och innefattar både laser, ljus, ljud och IR ingår. I förra inlägget berättade jag om radiofrekvens och vakuum, här har vi kommit till hur de använder laser.

Laserteknik i hälsosyfte kan användas till mycket, från fettreducering till smärtlindring, att minska hudbesvär, öka prestationsförmåga, stimulera mental balans och mycket mer.

Olika ljus ger olika resultat, till exempel används grön laser till att tömma fettceller (vilket i sin tur leder till viktminskning), lila laser kan behandla akne och rosacea. Medan röd laser används för att minska smärta och öka prestationsförmåga, mentalt eller fysiskt.

Reducera fett med grön laser

I mitt fall fick jag önska om det var något särskilt som jag ville jobba på när jag skulle få testa laser som behandling. Komma i bättre balans rent allmänt och inte minst med min mage var mitt svar och Anette, biohacking-koordinator på Hotel Tylösand, satte igång.

Hennes ”recept” var att placera lasern över vagusnerven; vår största nerv som förbinder hjärnan med alla vitala organ. Genom att stimulera cellerna förklarade Anette också att kroppens gaba fick sig en boost. Gaba finns naturligt i kroppen och är en signalsubstans som verkar lugnande. Har vi varit stressade länge, när vi har sömnbrist eller annat kan man få för låga doser av Gaba.

Foto: Victoria Öhrn.

Grön laser på magen hjälpte enligt Anette både till att boosta cellförnyelsen och balansen mellan organen. Som en bonus verkar denna behandling också fettreducerande och detta var faktiskt väldigt intressant – för den kommande veckan hade jag verkligen en väldigt lätt, lugn och ”platt känsla” i hela magområdet.

Självklart är man skeptisk till sådana här behandlingar, där man utan ansträngning ska kunna bli av med oönskat fett genom att bara ligga still. Men det hade varit väldigt intressant att fortsätta denna behandling för här kände jag verkligen att det ”hände grejer” efteråt och de kommande dagarna!  

Viktigt att nämna: laserljuset tar inte bort fettcellerna – då uppstår de ofta bara någon annanstans – utan cellerna töms på fett. Jag upplevde att detta fungerade, även om det mer var en känsla än att jag kan påstå att jag gick ner flera kilo.

Extra effekt fick det säkert tack vare att Anette jobbade med en så kallad vibracussor över magområdet med dess organ. Känslan var en mild, behaglig vibration som ytterligare skulle hjälpa lymfsystemet att fungera bättre.

Foto: Victoria Öhrn.

Hjärnan fick också sitt: när lasern placeras här hjälper den till att balansera hjärnbalkarna så att ”kroppens gps” till organen fungerar bättre.

Inget av detta kändes något alls.  

Sammanfattning och priser

Sammanfattningsvis kan man säga att man på Hotel Tylösand jobbar väldigt nära kunden och att de lyssnar in vad du vill uppnå. För att ändå ha något att utgå i från finns behandlingar på menyn, men intrycket jag fick var att de nästan ändå alltid skräddarsyr efter individens behov.

Behandlingarna kostar mellan 895 – 2795 kronor per gång, mängdrabatt ges vid många sessioner.

Läs allt om mitt senaste besök på Hotel Tylösand här.

Följ gärna mina hälsoäventyr och tester på instagram och facebook!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier