Biohacking: Radiofrekvens och vakuum

Foto: Victoria Öhrn

När jag nyligen besökte Hotel Tylösand testade jag igenom deras nya biohacking-meny. De har investerat i ny spännande apparatur med teknik som stimulerar kroppen till att själv sätta igång processer som ökar energin och maxinerar välbefinnandet. Allt detta där både laser, ljus, ljud och IR ingår – går under samlingsnamnet biohacking.

I detta inlägg tänkte jag berätta kort om radiovågor och vakuum och hur detta kändes som ett inslag i behandlingen.  

Hotel Tylösands hemsida kan man läsa att behandling med radiofrekvenser och vakuum är ett effektivt sätt att minska smärta och återställa kraften i ömmande och svullna muskler. Det var precis vad jag hade när jag kom dit, framförallt i nacke och rygg.

Hotel Tylösands särskilda biohacking-koordinator Anette Rolfsson, förklarade att hon skulle börja min ryggbehandlingen med att mjuka upp med både radiofrekvens och vakuum samt klassisk massage.

Radiofrekvens ger mångdubbelt mer effektiv behandling

Radiofrekvensbehandlingen värmer muskeln medan vacuum tar tag om och lyfter bindväven och muskulaturen. Det ger en mer djupgående behandling och liksom ”förarbetar” och speedar upp det hela så att det blir lättare att få muskeln mjuk och smidig igen. Blodcirkulationen kommer igång vilket syns då huden blir röd på ytan.

Foto: Victoria Öhrn

Att bindväven är elastisk och följsam är ett måste för att kroppen ska hållas rörlig. Det gynnar även att cirkulationen hålls igång så att man mår bra. I en ansiktsbehandling kan man använda vakuum för att stimulera kollagenproduktionen så att huden blir fastare och slätare.

Efter bara en liten stunds behandling, kanske 5-10 minuter, berättade Anette att hon fått igång kroppen precis som hon ville. ”Radiofrekvensbehandlingen effektiviserar jobbet fyra gånger djupare och effektivare än med manuell massage.” Jag kunde även känna att musklerna mjuknat och inte längre gjorde lika ont.

Hur radiofrekvens kan användas

Min behandling var mer en prova-på men i deras meny kan man lägga in både radiofrekvens och vakuum i flera behandlingar:

  • Cellulitbehandling (895 kr/50 min) med torrborstning, algkräm och radiofrekvens.
  • Djupgående kroppsmassage (700 kr/25 min) – här får radiofrekvens, vakuum och LED-ljus samverka för att musklerna och bindväven ska slappna av.
  • Halvkroppsmassage med radiofrekvens och vakuum (850 kr/40 minuter) – skönt och djupgående när man är extra stel.
  • Klassisk massage med radiofrekvens och och vakuum (1095 kr/60 minuter) – när musklerna är stela och ömma.

När man har så ont att man knappt vet vart man ska ta vägen är sådana här behandlingar guld värda. Det gör den vanliga massagen så många gånger mer effektiv. Det är en sådan lättnad när smärtan släpper!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier