Hudförbättrande LED-mask från Elemis

Jag hann med en hel del när jag senast besökte Hotel Tylösand och testade igenom deras nya biohacking-meny. Bland annat provade jag en ny LED-mask från Elemis. Här är det ljusterapi man använder sig av och masken kan både hyras i receptionen eller köpas med hem.  

Denna Led-mask hyr man i receptionen och gillar man den kan man köpa med den hem till och med. Man placerar masken över ansiktet och spänner den baktill med ett kardborrband. När ljuset får stråla ut över ansiktet ska detta stimulera cellåterväxten och bromsa hudens åldrande. Beroende på vilken färg på ljuset man väljer (man ställer själv in detta med hjälp av en fjärrkontroll) så kan behandlingen även hjälpa vid acne och fet hud.

Rent praktiskt går det till så att ljuset ökar blodtillförseln och stimulerar aktiviteten i immunsystemet. När cellerna börjar reparera sig leder det till en föryngring vilket läker inflammationer och gynnar hudhälsan i stort.

ELEMIS 7-i-1″Light Energy Mask”

Elemis LED-mask ska användas i 20 minuter per behandling. Det finns 7 lägen/färger att välja på, varje färg har sitt användningsområde:

  • Infrarött ljus: Hjälper cellerna att regenerera sig och förbättrar cirkulationen. Kan också kombineras med varje färg så att denna intensifieras.
  • Vitt ljus: avslappnande, helande samt stimulerar D-vitamin produktionen och hjälper till att förbättra sömnmönstren.
  • Rött ljus: verkar anti-age, arbetar på att minimera linjer rynkor, stimulerar kollagen-produktionen och ger en jämnare hud.
  • Blått ljus: Minskar bakterier, verkar antinflammatoriskt, lugnar känslig hud.
  • Grönt ljus: hjälper till att förbättra ojämn hudton, reducerar hyperpegmenteringar samt dämpar talgproduktionen.
  • Gult ljus: dämpar rodnad, solbränna och rosacea. Hämmar melaninproduktionen.
  • Cyanblått ljus: lugnar, reducerar spänningar och verkar ansvällande på svullna kapillärer.
  • Magenta: cellförnyande och verkar dränerande genom att stimulerar lymfcirkulation.

Hyr eller köp

Det går inte att säga om behandlingen är effektiv eller inte på bara en gång. Den var varken obekväm eller bekväm, orkar man ligga med denna mask på varje dag i 20 minuter (man kan ju kombinera det med en stunds meditation/vila) så har det säkert effekt.  

Hos Hotel Tylösand kan man låna med sig masken in i spat vilket var väldigt bra, vi la oss i deras tysta rum på ovanvåningen och kombinerade stunden med att samtidigt behandla oss med ljudterapi – det finns gratis lurar att låna där olika frekvenser i varje öra ska skapa läkande och balanserande ljud. Pris att hyra LED-masken är 295 kronor per gång.

Läs också om andra biohacking-behandlingar på Hotel Tylösands spa som radiofrekvens och laserteknik.

Följ gärna mina hälsoäventyr och tester på instagram och facebook!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier