Biohacking: Cryo T-Shock

Foto: Victoria Öhrn.

Kryoterapi är inte på något sätt nytt, men det känns som att det är på uppgång inom spa- och hälsovärlden. På Hotel Tylösands behandlingsmeny hittar man det i form av något som kallas Cryo T-Shock. Det låter värre än vad det är och är inget som gör ont på något vis, behandling är snarare avkopplande.

När jag nyligen besökte Hotel Tylösand passade jag på att testa denna behandling som inte bara använder kryoterapi, kyla, utan också hypertermi, värme. Maskinen Cryo T-Shock är medicintekniskt godkänd och varvar värme och kyla i syfte att strama upp och släta ut huden.

Cryo T-Shock – värme och kyla

Värmen ökar produktionen av kollagen, det ämne som ger huden spänst vilket också är det vi förlorar med åren. Kylan å sin sida stramar upp huden som även blir slätare. Genom att varva dessa två, värme och kyla, blir det mer behagligt samtidigt som det både ger lyster och lyft.

Först rengjordes och ”preppades” ansiktet med ett serum av Anette, Hotel Tylösands biohacking-koordinator. Därefter var det dags att lyta munstycket från apparaten glida fram och göra sitt jobb. Det var ömsom varmt ömsom kallt, temperaturerna användes i varsina block. Kylan var lite svårare än värmen, det blev emellanåt väldigt kallt.

Foto: Victoria Öhrn.

Det som händer under behandlingen är att hudens kärlväggar stärks när de vidgas av värmen och dras ihop av kylan. Denna process ökar cellförnyelsen och aktiverar huden, vilket ger ett omedelbart lyft och slätare hy.

Mindre hamsterpåsar

Självklart stirrar man extra mycket på sig själv i spegeln efter en sådan här behandling! Samma kväll tyckte jag inte att det syntes någon skillnad, men dagen efter tyckte jag mig ana en förbättring. Det var som att huden stramats upp lite.

Kan tänka mig att detta kommer bli en populär behandling, särskilt när gästerna börjar se resultat. För vem vill inte få upp elasticiteten och spänsten i huden när åldern gör sig synlig och dessutom utan smärta. ”I’m all for” i alla fall kan jag säga. 😉  

En uppstramning av huden på 25 minuter kostar 1595 kronor och passar den som vill fokusera på att strama upp hakan, definiera käklinjen och reducera slapp hy under hakan. Cryo T-Shock kombineras med massage.

En längre behandling på 50 minuter med både Cryo T-shock, käkmassage och uppstramande mask kostar 1995 kronor.

Andra behandlingar i Hotel Tylösands biohacking-meny jag skrivit om är laser, radiofrekvens och Elemis LED-mask.

Följ gärna mina hälsoäventyr och tester på instagram och facebook!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier