Ny jobbstress redan? Sätt in på måbra-kontot!

Uppe med tuppen vore väl att överdriva men kontoret är up and running i alla fall. Nu är det hårdproducering som gäller fram till måndag!

Ibland stockar sig jobben och då är det bara att köra. Men när man har mycket att göra är det som viktigast att ta pauser och unna sig själv lite kroppslig och själslig omvårdnad. Det kan vara svårt, för just när det är stressigt så skjuter man ju ofta allt annat åt sidan (sömn, motion, kroppsvård) till förmån för att jaga deadlines och knattra på tangentbordet…eller vad man nu gör i sitt jobb.

I alla fall tills man blivit vis av sina misstag, eller testat den andra varianten. Själv har jag insett att det inte håller att skjuta spalivet åt sidan bara för att jag har supermycket att hinna med. Priset att betala efteråt blir för högt. Det ironiska är att då om någonsin måste man samtidigt investera i sin hälsa! ”Sätta in på sitt må bra-konto” för att använda ett riktigt Spabanks-uttryck… 🙂

Bara för att jag inte rapporterar om det dagligen betyder det till exempel inte att jag inte tränar. Jag är ute en sväng nästan varje dag och rör på mig, kör wii eller som nu när jag testar den här nya digitala balansbrädan. Jag har också börjat köra ett, inte jättestrikt men ändock, hälsosamt matprogram som ska vara i åtta veckor och jag ska även försöka få in lite mental vila har jag tänkt.

Så rullar allt på snabbt nu när ni är tillbaka på era jobb, gör inte missen att spara in på er egen hälsa även om tiden är knapp, det är just nu ni behöver ha hälsan i behåll! Ta mikropauser blandat med en längre där ni promenerar, cyklar, gymmar eller tränar på det sätt som känns roligt. Faktum är att man ofta jobbar mer effektivt efteråt – och då har ju ingen tid gått förlorat ändå! 🙂

5 thoughts on “Ny jobbstress redan? Sätt in på måbra-kontot!

 1. Hej,
  Liksom du ÄLSKAR jag spa i alla dess former. Tyvärr har jag vare sig lika mycket tid eller pengar till det som jag skulle önska. Men drömma kan man alltid ; )
  Nu är jag lite på spaning efter en härlig sparesa för mig och maken. Men när man söker på ”sparesor” här så kommer man bara till dina blogginlägg om det. Visserligen interesant men svårt att få överblick över vilka ställen du varit på. En liten önskan vore att du samlade de ställen du varit på på ett ställe, under olika flikar (dagspa, sparesor, spakryssningar…), och att det sen därifrån går att söka sig vidare till deras hemsidor och dina kommentarer / blogginlägg. Det skulle göra det så väldigt mycket lättare.
  Fast det kanske inte det den här sidan går ut på.
  // Ulli

  1. Härligt att höra att det finns fler spaälskare därute :-).
   Angående överblick över sparesor så förstår jag vad du menar och det är ett jättebra förslag. Faktum är att något liknande också är på gång…! Men eftersom Spabanken är något jag sysslar med mellan vanligt (betalt) jobb, resor och privatliv så tar det sin lilla tid innan det är klart.
   En ny service kommer i alla fall inom kort, som kanske kan vara en liten vägledning åt det håll du söker. Tills dess får du gärna fråga så ska jag försöka ge ett par tips som kan passa vad ni söker :-). Sverige, utomlands, hur mkt tid har ni, budget etc?
   Spahälsningar Heidi

   1. Hej!
    Vad kul att du svarade. Å jag förstår precis det där med tid. Den har en förmåga att inte alltid räcka till till alla projekt man vill få i stånd.
    Vi skulle vilja resa en vecka – 10 dar i oktober/november till någonstans där solen skiner. Budget, tja inte obegränsat men vi är nog ändå villiga att lägga en del.
    Tack igen!
    // Ulrika

    1. Om man har max 1 v.-10 dgr skulle jag personligen inte orka åka så långt som till Asien, utan välja Kanarieöarna eller något land som Oman, Dubai eller Tunisien.
     Här är ett par tips som du kan kolla upp:

     * Villa del Conde, Gran Canaria, flera av de svenska researrangörerna har detta i sitt utbud, men här är direktlänken:
     http://www.lopesanhotels.com/en/lopesan-villa-del-conde-resort-thalasso.html

     * The Chedi, Oman, t ex via http://www.limetravel.se

     * Eller varför inte åka på en kryssning? Costa Pacifica har ett 6000 kvm stort spa och Celebrity Solstice är också mkt fräscht! Båda har särskilda spahytter man kan boka.
     http://www.costacruises.com
     http://www.celebritycruises.com

     Lycka till med er sparesa!

 2. Varmt tack! Så tacksam för att du tagit dig tid till att ge lite tips.
  Kram och trevlig helg,
  Ulli

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier