Åhhh freeedag! I mitt fall brukar det inte göra så stor skillnad, om jag jobbar och sliter eller slappar och har ledigt brukar inte bero på veckodag, mer på arbetsbelastningen, men idag känner jag faktiskt för att det snart är dags att göra helg som man säger och ha det lite lugnt och skönt. Och ett bra sätt att koppla av är faktiskt att ta ett bad, eller en dusch och smörja in sig med lite väldoftande produkter.

Jag har dock kommit på mig själv med att alltmer ta avstånd från syntetiska dofter på sistone. Numera föredrar jag produkter baserade på eteriska oljor. Övergångsperioden sker med viss sorg i hjärtat för det är ju ganska roligt att gå i en parfymbutik och försöka hitta ”sin doft”. Det är bara det att alla jag fastnar för vid första mötet (ni vet när man sprayar lite på en sådan där doftsticka), bara luktar konstigt ett par minuter senare och på huden. Jag blir besviken varje gång.

Jacknobber är superskön på en stel rygg, men du behöver hjälp av en vän…

Det var samma sak när jag slutade att köpa smink och krämer när jag flög (jo det ÄR en tidsfördrivningssyssla när man är på Arlanda :-)) . Efter att ha lärt mig om mineraloljor och annat tvivelaktigt många av de stora märkena petar i sina kosmetikaprodukter, slutade jag helt enkelt med mina reseförknippade inköp. Det här var över 10 år sen och skedde med viss abstinens, det ska erkännas, men idag går det smärtfritt.

Överst fräscha Arôme tonic med ginsengextrakt, under den kvinnliga parfympastan Sakura från Lush.

För ett par månader, kanske ett år sedan, fick Arlanda dock en hel säljpelare/avdelning med wellnessprodukter! Ett otroligt schysst lyft för Arlanda-shoppingen. Jag går inte alls säker längre, inte bland märken som Ren, Origins, John Masters, Ilā, Organic Apoteke, Tær Icelandic, Korres mfl. I början av sommaren köpte jag ett härligt läppbalsam från J. Masters, på nästa resa blev det en kul massageprodukt från Origins; Jacknobber!

Och det finns faktiskt dofter som jag gillar, även om jag inte köper dem på Arlanda. Lush har till exempel små askar med solid perfume som är härliga, som doften Sakura med eterisk olja av bland annat mimosa, apelsinblomma och jasmin. Arôme Tonic från Decléor är en annan fräsch doft. Den innehåller hela elva olika essentiella oljor: bergamott, apelsin, mandarin, elemi, ingefära, muskot, may chang, romersk kamomill, geranium, sandelträ och patchouli. Plus extrakt av ginseng! Även det danska märket Tromborg har dofter som bara består av eteriska oljor.

Härlig, väldoftande fredag på er kära läsare!

3 thoughts on “Pigga upp dig med aromaterapi

  1. Vet du, jag har jobbat på LUSH 😉 Är fortfarande smått beroende av deras produkter. Jag är lite av en ”doft-o-man”. deras Sakura, om jag minns rätt, finns som badbomb också!

    1. Är det sant, vad festligt! Jag tycker deras produkter funkar en och en. När man får förbi en butik dock så blir det lite too much…jag har alltid undrat hur de som jobbar där pallar alla dofter. Får man inte ont i huvudet? Men om du gillar starka dofter så har jag ett annat tips, ett spamärke som också doftar mycket: Pevonia.

  2. Det är faktiskt inte ”så farligt” att jobba i doften på LUSH, men det är säkerligen individuellt. Jag älskade det och vill gärna tillbaka en dag! Men hemma.. även om skåpet var fullt och hyllorna i badrummet dignade med produkter så går de naturligtvis inte att blanda hejvilt, man får tänka lite på sina medmänniskor också. Däremot så slutade jag helt med ”vanlig” parfym när jag började på LUSH, det fanns helt enkelt inte utrymme för någon annan doft! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier