Christos spa – nästa FESTtliga projekt?

Idag ska jag på golfparty. Det är Christos Masters galafest som hålls på Ambassadeur i Stockholm, avslutningsfest och prisutdelning efter dagens golftävling på Fågelbro Golf & Country Club.

Jag var även inbjuden till själva golftävlingen, inte att spela men att intervjua alla kändisar som är med. Nu är kändisintervjuer dels inte riktigt min grej, dels hade jag inte tid tyvärr, även om jag uppskattar den dubbla inbjudan! 🙂

Så jag håller mig till festandet även om jag förstås går lugnt fram och gör det i sann spa-anda…lagom mycket intag av polyfenolerna alltså, nyttiga val på buffén och så lite motion i form av dans om det dyker upp någon DJ :-). Det brukar vara bra artister och uppträdande, så tvivlar inte en sekund på att partystämningen kommer att ta höjd i alla fall!

Hela detta arrangemang hålls i av en man som heter Christos Neo, känd festfixare i Stockholm och en riktig nöjesprofil. Efter att ha stött på varandra i alla möjliga och omöjliga sammanhang, från hans restaurang Zestys till flygplatser i bland annat Brasilien, och att jag gjort flera reportage om hans nattklubbar och annat – vi har till och med gjort matlagningsreportage hemma i hans kök – så känner jag även en annan bild av Christos än den med ett champagneglas i ena handen och en stor fet cigarr i den andra…

För några år sedan gjorde nämligen Christos en riktig makeover, kanske inte utåt sett, men i sitt privatliv. Nöjena och nattlivet fick plötsligt mindre utrymme, träningen och det hälsosamma levernet desto mer. Han tränade sig i toppform, började spela golf (och blev ”hooked”!) och startade även cafékedjan Mocco.

På Mocco kan man förutom läckra smörgåsar, sallader och hälsotallrikar, få te och kaffe i en mängd olika varianter. Igår drack jag själv till exempel en helt perfekt soyalatte på koffeinfritt kaffe på deras Kungsholmenställe.

Jag tycker det är inspirerande och coolt med människor som slänger sig ut hejdlöst och förverkligar sina drömmar, helt utan rädsla eller ”det går nog inte”-tankar. Christos hör till dem. Jag känner förmodligen inte till ens hälften av alla hans projekt men det jag vet räcker för att bli imponerad av hans företagsamhet. Med brinnande iver och envishet har han ordnat fester i decennier, drivit nattklubbar och restauranger, nu caféer och har dessutom sin helt egna golftävling (som årligen skänker mellan 50 000-100 000 till välgörande ändamål). För inte så länge sedan så gav han sig dessutom in i tidningsbranschen och har nu gett ut ett glassigt magasin, kallat Master magazine.

Vilket projekt som kommer att locka honom härnäst återstår att se. Själv tjatar jag på att han ska öppna ett spa, varför inte Mocco kaffespa till exempel ;-). Om jag lyckas återstår att se, ikväll är det i alla fall kändistät baluns och klackarna i taket som gäller. Ska bli kul!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier