Fett skall med fett fördrivas!

Olas böcker 2

Sitter och mumsar på en stor bit brie-ost, efter lunchen. Jag kör nämligen LCHF ett tag, och det funkar!

Jag är inte mycket för dieter. Jag tycker alldeles för mycket om mat 🙂 . Tidigare har jag också tyckt att det känns lite ofräscht med allt fett i en strikt LCHF-kost. Men, jag gillar inte att gå hungrig och det finns mig veterligen ingen forskning som bevisar att fett skulle vara farligt. I alla fall inte om man samtidigt minskar på kolhydrater och socker, och bara använder metoden en tid. Så – here I am, en dryg vecka in i resan mot en bättre målvikt!

Lchf-lunch, foto: Heidi Rovén
Dagens lunch: hemlagade fiskbiffar med asiatisk touch, smörstekt svamp, en halv avocado och babyspenat med ringlad olivolja över.

Nä nä nä jag veeet, jag är inte ”överviktig”, mitt bmi är fullt normalt etc. Men man ska trivas med sig själv också och det började bli alldeles för många plagg i garderoben som antingen inte passade alls längre eller helt enkelt inte satt snyggt.

Vi får se hur länge jag orkar (fas 1 ska man bara köra max ett par veckor), och sen ska man hålla vikten också, men so far har jag ett par tack att framföra som har hjälpt mig med motivationen och som gav mig en ”spark-i-baken”:

* Mina två magsjukor på raken som så att säga gav mig ett litet naturligt försprång…för att inte tala om brist på aptit.

* Ola Lauritzson och hans böcker om GI-kost, som vi väl får kalla en släkting till den mer radikala LCHF. Jag kör väl någon slags blandning…

* Redaktören för Allt Om Resor, Expressens resetidning som jag skriver mycket för, och för att de ville köpa en omslagsbild på mig. När jag gick igenom alla våra bilder från exotiska stränder fick det mig att inse hur mycket roligare det var att titta på bikinibilder från de åren jag inte hade ”muffinsmage”. För det pendlar från år till år..upp och ner (mest upp).

* Min födelsedag på fredag och det faktum att jag vill klämma in mig i en österrikisk dirndl jag fick i present för ett par år sedan. Det blir nämligen oktoberfest-tema! 🙂

Bilder utlovas, av mig i dirndln och tips på när – om! – jag sitter på omslaget till någon tidning!

Till dess, må så gott där ute, och ta det lugnt med sockret som jag tror är vår största fiende…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier