YSB satsar på vila, spacocktails och midnattsöppet

Ystad Saltsjöbad öppnar en helt ny spavåning. Här Seaview-rummet. Foto: YSB.

Redan i februari i år kunde Spabanken avslöja att Ystad Saltsjöbad skulle bygga ut sitt spa. Den 1 oktober öppnar dörrarna till den nya 650 kvadratmeter stora spaavdelningen, en tillbyggnad till deras befintliga Salt Creek Spa.

Satsningen omfattar bland annat ett lyxigt avslappningsrum med panoramafönster mot havet, eldrelax-rum, en champagnebar samt spaöppet fram till midnatt. Allt i direkt inramning av stranden och havet.

– Höstens nyheter förstärker inriktningen på avslappnad lyx och tar oss närmare målet att bli en internationellt eftertraktad destination för spa och njutning, säger Anders Nilsson, vd för Ystad Saltsjöbad.

Första delen som öppnar är en helt ny våning, lagom till jul kommer ytterligare cirka 200 kvadratmeter med tre nya pooler.

Bland nyheterna märks bland annat Seaview, ett rum i New Port-stil fyllt av ljus med 270° fönster mot havet. Här skapar en brasa lugn och harmoni oavsett årstid. Naturen sätter tonen i rummet genom både dofter, synintryck och smaker.

Fireview, eldrelaxrummet där man också ska kunna få behandlingar. Foto: YSB.

I Fireview står elden i centrum och ger värme, lugn och ljus. Här kommer olika behandlingar att ges. Runt elden finns stora, bekväma sängar för kontemplation och sömn. Här serveras teer och man får sin behandling som alla bygger på njutning och avslappning.

IMG_0470.CR2-3559229059-O_low

Champagnebaren sätter en ny standard för hur spadryck serveras. Baren har en nostalgisk prägel med stora soffor och öppen brasa.

Här serveras förutom bubblor, nytänkande drinkar med en flirt till spakulturen med kryddor och alger som blandas med äpple, gurka, ingefära, chili eller aloe-vera och spetsas med rom, whiskey eller gin.

En annan nyhet är att öppettiderna för spaavdelningen förlängs till midnattsöppet. De generösa öppettiderna tar hotellet närmare målet att bli en internationellt eftertraktad spadestination.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier