Varbergs Kusthotell; Sensory sky inne, och surfarstrand ute

Entrén till tidigare Varbergs Kurort är nu ingång till bistro och restaurang på Varbergs Kusthotell. Foto: Heidi Rovén.

Januari, nytt år och jag har fortfarande inte berättat allt om min fantastiska sommar än! Hög tid med andra ord, om inte annat för att inspirera er kära läsare till era egna äventyr i sommar…så häng med!

Som vanligt var vi ute på vägarna. Sommarens roadtrip tog oss denna gång till både västkusten och Danmark. Jag sammanfattade flera av våra fina upplevelser på min andra sajt Seafun (eftersom inte alla handlade om spa och hälsa) och för den som är intresserad finns det att läsa här; 5 bästa familjetipsen resan Varberg-Grenå.

Mina ord tog mig till västkusten

För att göra en lång historia kort så hade jag på en campingmässa, som Lina (Liniztravel) hade bjudit med mig på, vunnit en slogantävling. Tävlingen hölls av vinhuset Drostdy-Hof och lyxcampingen Apelviken, en av landets femstjärniga campingar, och när jag efter några minuter författat klart kände jag mig så säker på att jag skulle vinna att jag gick fram till tjejen i mässmontern och frågade om jag fick läsa upp det vinnande bidraget, innan jag lämnade in det! Mycket riktigt vann jag också, en vistelse i fin 2-plans lägenhet på campingen! ! 😀

Apelviken camping har en barnvänlig strand som jag och Theo testade. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Med det fina läget vid havet och närheten till Varbergs Kusthotell fick vi ut mycket av den korta vistelsen, och en dag begav vi oss till Varbergs Kusthotell för ett par härliga timmar i deras thalassospa, för övrigt Sveriges enda mig veterligen.

Finns det något härligare än att få ta ut simtagen i en varm pool? Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Varbergs Kusthotell är ett av Sveriges spahotell som jag besökt många gånger. Tidigare hette de ju Varbergs Kurort men med namnbytet skedde också flera uppdateringar i inredningen, en separat bastudel, produktmärke, arbetssätt i spat med mera.

Denna gång passade jag även på att göra deras sparitual med produkter från deras nya spamärke Phytomer (ingår i vissa spapaket). Alltid bra när det finns tillgång till en sådan; på så sätt blir man lite ”själv-behandlad” och får möjlighet att ta hand om sig själv även om man inte har en behandling inbokad.

Spaträdgård, strand och havsvattenpool

Denna gång höll vi oss i spat (ofta är det tvärtom, jag kommer för att pröva en ny behandling och hinner aldrig till spat!), vilket var jättemysigt. Fint också att barnen fick följa med in, både ”stora” (7) och lilla (då 1,5). Minstingen sov mest dock vilket var bra så vi andra kunde fota och testa faciliteterna lite. Man låter ju inte gärna en 1,5-åring härja runt i ett spa hur som helst…

Barn 0-11 år är välkomna i hela poolområdet mellan klockan 08-10 och 14-17 (förutom lördagar 14-15.30). Ungdomar 12-16 år är välkomna alla tider till både spa, pooler, träning och Kallbadhuset i sällskap med vuxen.

Jag passade på att simträna lite med Isac också. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Förutom den härliga stora poolen, fylld med uppvärmt renat havsvatten, har de en separat bastuavdelning dit man måste betala extra för att få access. Hit är inte heller barn välkomna vilket borgar för lugn och ro. Jag gick hit själv kort för att rekognoscera men hade lätt kunnat stanna länge, länge…vatten och värme är som bekant något jag går igång på! 🙂

Lite relax i deras trädgårdsdel hann vi också med och jag måste säga att detta är ett stort plus när det finns; möjligheten att gå ut, få en nypa luft, kanske också en gnutta sol eller bara vila ute för att svalka av sig från fukt och värme.

Jag testar de mysiga hängmattorna i trädgården på Varbergs Kusthotell. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

I ett hörn av spat finns en så kallad Sensory Sky-shower som jag tidigare stött på bland annat i Danmark. En kromoterapi-dusch skulle man kunna beskriva den som, det vill säga man duschar i färgat ljus men samtidigt doftar det också.

Duscha i grönt doftande ljus? Ja tack! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Detta spahotell ligger precis vid havet och har en egen strand. Den dagen vi var där var det rejält blåsigt och lite mulet men vi passade ändå på att besöka stranden med barnen. Nere vid havet finns också en bastu varifrån man kan tassa ut till en brygga för ett dopp i havet.

Vinden var perfekt…för surfare! 😉
Klart man måste testa sandkvaliteten på varje ny strand! Foto: Heidi Rovén.
Bastu och ett dopp i havet, kan det va något? Självklart! Foto: Heidi Rovén.
Några tappra badare hade letat sig ner till stranden trots det mulna och blåsiga vädret. Foto: Heidi Rovén.

Träning är de också starka på, Varbergs Kusthotell, och utöver gym och klasser inomhus (bland annat vattenträning och träning med PT) finns en beachvolleyboll-plan i en änden av hotellet plus att stranden är populär bland surfare.

På Varbergs Kusthotell kan den som vill ägna sig åt beachvolley. Foto: Heidi Rovén.

Söker du efter en spadestination till sommaren, kan detta vara ett förslag, oavsett om du tar in på hotellet eller bara besöker det för en dag. Hoppas du i så fall får det lika trevligt som vi hade! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier