entren
Till vänster syns gamla entrén som nu är uteservering och restaurang/bar invändigt utan konkurrens. Till höger syns nya entrén med trivsamma planteringar. Foto: Heidi Rovén.

Har ni också känt att våren närmar sig? Denna vecka ska temperaturerna klättra uppemot 10 graders strecket här i Stockholmsområdet. Väldigt välkommet! Och med våren vaknar i alla fall min lust att planera trevliga Sverige-utflykter…

Ett spahotellsbesök som jag ännu inte berättat om är när vi förra året besökte Varbergs – då Kurhotell – numera Kusthotell (de har ju bytt namn). Att de hade genomgått en rad förändringar och förnyelser visste jag så det var dags att spana in dem så att säga 😉 .

Vi anlände i molnigt blåsväder minns jag så det var riktigt mysigt att få fly in i den varma väkomnande lobbyn, som hade flyttat dessutom…om ni varit där kanske ni minns att man tidigare gick uppför den stora trappan där folk ofta – då vädret tillät – satt ute och åt eller drack något, nu har de skapat en entré en bra bit till vänster i en bortre byggnad. Inte lika pampigt men å andra sidan slipper man släpa in sina väskor inför åskådare. Nu får mer lobbyn vara lobby och bar/restaurang vara just matplats. Helt klart bättre!

_MG_0198_1
Lobbyshopen på Varbergs Kusthotell. Foto: H. Rovén.

Själva lobbyn är jättemysig. Trevliga sittgrupper, vatten (så klart), vackra inredningsdetaljer, och en shop.

Är det något jag älskar så är det hotellshopar och museishopar – både brukar vara ett perfekt ställe för fina fynd av små presenter och minnen till sig själv och nära/kära.

I nästa inlägg ska jag visa det rum vi bodde i. Självklart med havsutsikt!