Varbergs Kusthotells thalassospa

_MG_0282_1

Några sista ord om thalassobadet på Varbergs Kusthotell, Sveriges enda fullfjädrade thalassospa. Nytt är att de skärmat av den stora poolen från sina bastur och den inre grundare poolen. För att få tillgång hit får man numera betala extra eller köpa till ett special-spapaket som täcker in det. Det finns olika paket och sätt att kombinera det, därför också olika priser.

_MG_0291_1

Om man bor på hotellet kan man välja mellan två olika spapaket; i det ena ingår endast entré till thalassospat och i det andra ingår även en 60-minuters behandling.

Bor man på hotellet och inte köpt spaentré i förväg kan man köpa till en behandling på minst 40 minuter så får man tillgång till den stora havsvattenpoolen.

Har man inget spapaket eller gör ett besök över dagen kan man betala 650 kronor extra, då ingår allt (bastur, upplevelseduschar samt bastusittning i kallbadhuset tre gånger om dagen) samt att en necessär med produkter från Kerstin Florian ingår som man kan använda i samband med sin badupplevelse. Har man bara access till stora havsvattenpoolen (vilket händer om man till exempel bara köpt behandling) så kan man lägga till 400 kronor extra för att kunna nyttja allt.

I spaentrén för 650 kronor ingår:

  • Tillgång till 32 grader varm havsvattenpool,
  • varm- och bubbelpool,
  • flera bastur som ångbastu, pausbastu 50 grader och varmbastu 85 grader,
  • upplevelseduschar,
  • thalassoupplevelser i kallbadhuset med tre olika sittningar varje dag – salt, tång och aroma,
  • gör din egen badupplevelse med havsvatten och produkter från Kerstin Florian,
  • tillgång till vår träningsmeny med 8-10 pass per dag, tex yoga, spinning, TRX mm.,
  • gym inne och ute.
_MG_0280_1

Den första delen

Havsvattenpool
Sensory sky (en dusch med doft och olika ”regn”)
Utgång till Garden Spa där man vid bra väder kan få utomhusmassage (295 kronor/20 minuter).

I den inre delen

Ny ångbastu
Sötvattenpool
Torrbastu

Själv tycker jag att det verkar komplicerat med så många olika priser och alternativ men jag gissar att tanken är att man inte ska behöva betala för det man inte vill/hinner utnyttja, plus att en extra kostnad är ett vanligt sätt att kontrollera antalet besökare. Hur som helst: det är fint, härligt och värt ett besök! 🙂

One thought on “Varbergs Kusthotells thalassospa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier