På Varbergs Kusthotells spa bokas bara tid

_MG_0236_1
Jag som njuter av tångbad och algmask på Varbergs Kusthotell.

Så hade det blivit dags för mig att testa en behandling på Varbergs Kusthotell. Inte bara reception, lobby och baren har byggts om – även spakonceptet är nytt.

Självklart hade jag önskat något med tång, för var ska man bada i eller behandlas med tång om inte på Sveriges enda thalassospa? 🙂

_MG_0227_1
Spaloungen. Foto: H. Rovén.

Mötte mig gjorde spaavdelningens teamledare Tina Reinsjö. Det första hon gjorde var att visa mig runt. Jag har ju varit på plats förut flera gånger men nu hade ytorna uppdaterats med ny inredning och färg, väldigt smakfullt.

Behandlingsrummen har till exempel renoverats från att bara ha varit massagerum till att nu även ha dusch för att kunna erbjuda fler att ta inpackningar, skrubb och liknande behandlingar där man behöver skölja av sig efteråt.

Idag bokar alla endast tid vilket är helt rätt tänkt tycker jag! För vem kan rimligtvis veta flera månader eller veckor i förväg (då man bokat in sin vistelse) vad man ska känna för och behöva exakt den dag då man är där?

_MG_0224_1
Tina Reinsjö. Foto: Heidi Rovén.

Det nya konceptet är satt tillsammans med Kerstin Florian vars produkter de använder i sina behandlingar. Innan de drog igång med sitt nya koncept fick också alla terapeuter fem dagars utbildning av Kerstin Florian och uppdatering av sina kunskaper.

– Nu kan vi pussla ihop våra kunskaper och redskap på ett sätt som blir bäst för kunden, förklarade Tina. Det är mer krävande för oss terapeuter men också roligare!

I deras spameny finns information och förslag men i praktiken bokas bara tid: 60 eller 80 minuter, och väl på plats börjar man sitt besök med en konsultation med sin terapeut. Under de första fem behandlingsminuterna har man en liten pratstund med sin terapeut som frågar hur man mår, hur man vill må efteråt, om man har några allergier och så vidare.

Jag tycker det är smart att de inte frågar vad man vill ha för behandling utan istället hur man vill må – för det är ju faktiskt terapeuten och inte kunden som är expert på hur man bäst når till det tillståndet eller ”måendet” man vill nå…

_MG_0228_1
Vilorum på Varbergs Kusthotell. Foto: H. Rovén.

Jag passade på att fråga Tina också om kunden vet vad de vill egentligen?

-Alla vill ha massage, svarade Tina med ett leende. Det är terapeutens jobb att tala om vad som mer finns att välja på.

Totalt jobbar det cirka 30 stycken terapeuter på Varbergs Kusthotells behandlingsavdelning, sedan tillkommer fem stycken på hudvårdssidan och två stycken på fotvård.

Det finns också en spabar där man kan få drop in-behandlingar på 15-20 minuter, till exempel ansiktsmassage, hårbottenmassage, fotbad med fot- och benmassage eller hand- och fotmassage.

_MG_0235_1

Min sköna behandling var förstås skräddarsydd enligt ovanstående upplägg! Jag fick både tångbad i ett av deras vackra träkar, ansiktsmask och massage.

Efteråt svävade jag iväg omgiven av goda dofter från härliga Kerstin Florian-produkter. Och resultatet? Jag var både härligt avslappnad, mjukare i musklerna men samtidigt fräsch i sinnet!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier