Helsinki Harmony – lyxig massage med ESPA-oljor

Entrén till Hotel Kämp är pampig så det förslår. Foto: Heidi Rovén.

Jag har fortfarande inte berättat om den signaturbehandling jag testade i Helsingfors när jag bodde på femstjärniga Hotel Kämp. Deras spa är nyrenoverat och hade stått på min bucket list ett bra tag.

Eftersom jag alltid väljer behandling med omsorg hade jag fastnat för en vid namn Helsinki Harmony! Den lät passande, både för att jag självklart önskade bli avslappnad och komma i harmoni, plus för att jag var på plats för att göra research för en Helsingfors-artikel (artikeln blev senare publicerad både i Allt om Resor och, för att den var så uppskattad, även i Dagens Nyheter).

Ett ESPA-spa!

I de varma keramiska stolarna är det skönt att koppla av mellan bastubesöken. Foto: Heidi Rovén.

Själva spamiljön på Hotel Kämp hade jag njutit av dagen innan så denna dag kom jag tidigt mest för att ta de bilder jag inte kunnat ta (pga för mycket folk) och för att insupa atmosfären före min behandling.

Som vanligt gick tiden för fort och vips var det dags för min behandling. Jag fick följa med min asiatiska terapeut in i det lilla behandlingsrummet, klä av mig och lägga mig till rätta.

Behandlingen ”Helsinki Harmony” var på lyxiga 1 timme och 50 minuter och innehöll både kroppsborstning, stenmassage och stretch. På Hotel Kämp Spa använder de det kända och härliga märket ESPA som dessutom bjuder på goda, aromatiska dofter…

Värmen från lavastenar har verkligen en förmåga att tränga djupt ner och få spända muskler att slappna av…jag njöt!

Alla behandlingar över timmen gör verkligen att man varvar ner ytterligare ett par snäpp. Sinnena får tid på sig att både släppa den vardagsstress man går och bär på, och långsamt släppa tankar och känslor.

Exfoliering, massage, stenar…

I denna behandling började min terapeut med att exfoliera huden slät och fräsch, redo att ta upp godsakerna i nästa steg; en massage med varm väldoftande olja och heta stenar…två element som verkligen är dröminslag i en spabehandling.

Ett stillsamt vilrum låg i anslutning till behandlingsrummen. Foto: Heidi Rovén.

Jag kan tycka att min terapeut gick lite snabbt fram, så det tog ett tag innan jag kom ner i varv. Som tur var varade ju behandlingen nära två timmar så tid fanns. Slutligen ingick en skalpmassage och lätt stretch av kroppen vilket var väldigt skönt.

Behandlingen kostar 198 euro (kom ihåg att Kämp är ett lyxhotell…) men så är den också nära två timmar lång och att nyttja faciliteterna före och efter ingår om man vill göra en halvdag av hela härligheten.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier