Varbergs Kusthotell byter till Phytomer

Varbergs Kusthotells stora pool med havsvatten. Foto: Anneli Thorén/Comwell.

Phytomer lanseras på Varbergs Kusthotell i början av januari 2017 och erbjuder ett omfattande sortiment av produkter till både behandling och försäljning.

Havet som den röda tråden

– Havet är en viktig ingrediens i vårt koncept och att ta in Phytomer som spamärke känns som ett naturligt steg. Vi har en unik historia och ett långt förflutet av att dricka brunn – därför tar vi fasta på det mest naturliga vi har – vårt vatten, säger Christina Hägerhäll, spachef Varbergs Kusthotell.

– För Varbergs Kusthotell är det viktigt med den röda tråden och med Phytomer kan vi erbjuda något som går hand i hand med vår röda tråd – havet! Våra terapeuter är lyriska över både produkter och det resultat som behandlingarna ger. Vi hade Phytomer för länge sedan och är glada över att återigen ta upp samarbetet med Phytomer, säger Christina Hägerhäll. 

Sveriges enda riktiga thalassospa

Kusten kring Bretagne i Frankrike är det största Thalassoområdet i världen. I Sverige räknas Varbergs Kusthotell som det enda, äkta Thalassospat. Hotellet befinner sig precis intill Kattegatt och här arbetar de med havsvatten i sina bad. I varje spaupplevelse vävs naturens välgörande mineraler och alger in, såväl i havsvattenpoolen som i behandlingarna.

– Ett Thalassospa har marina element i sina behandlingar och vi erbjuder Phytomers alg- och mineralrika produktsortiment. Därmed skapas rätt förutsättningar för oss att vara ett äkta och förstklassigt Thalassospa. Det gör oss extra stolta! avslutar Christina Hägerhäll.

Om Phytomer

PHYTOMER är en av de första spamärkena att själva odla alger för kosmetiskt bruk. De har ett marint odlingsprogram på en 70 hektar stor koncession i en skyddad zon. Programmet inkluderar odling av utrotningshotade växter som senare kan planteras ut i sin naturliga miljö.

Filtrerande trädgårdar är ett annat konkret exempel på PHYTOMERS engagemang. Ett smart ekologiskt system, 100 procent naturligt, gör det möjligt att rena vattnet som använts i produkttillverkningen med hjälp av lokala växter, utan kemiskt lösningsmedel.

One thought on “Varbergs Kusthotell byter till Phytomer

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier