Träningspark, skönt väder och konsten att passa på

Vi fick ett fantastiskt rum på Marina Suites, högt upp med havsutsikt! Foto: Heidi Rovén.

Efter att vi hade lämnat Sheraton Salobre bodde vi faktiskt på tre hotell till under resan. Först flyttade vi till fräscha och familjevänliga Marina Suites, där jag kastade mig in på gymmet innan jag ens hade checkat in mitt bagage på rummet! 😀

Anledningen var att mina tvåårige son sov i vagnen när vi kom fram och är det något man lär sig snabbt som flerbarnsförälder så är det att ta tillfället i akt och passa på när chansen ges!

Gympass före incheckning

Sagt och gjort, det blev ett gympass direkt, som tur var hade jag rest dit mer eller mindre i gymkläder så det funkade faktiskt bra! Det går att få massage också på detta hotell men de har inget spa.

Gymmet var nytt och väldigt fräscht som resten av hotellet. Foto: Heidi Rovén.
Vatten och handdukar fanns också till hands. Foto: Heidi Rovén.

Powerwalks och fotbollslek hann vi också med under dagarna på detta hotell som ligger i utkanten av Puerto Ricos hamn men ändå på smidigt gångavstånd in till byn.

Jag och lille Theodor på promenad, Marina Suites syns i bakgrunden.

Hotelltest tre, Palm Oasis Maspalomas

Efter dessa inledande dagar anlände resten av familjen; min man och andra son. Då bodde vi allihop på Palm Oasis Maspalomas som vi hade bokat på nätet på egen hand men jag har sett att Ving till exempel har detta hotell i sitt utbud.

Palm Oasis Maspalomas vara ”bara” trestjärnigt men väldigt bra! Foto: Heidi Rovén.

Receptionspersonalen var inte överdrivet trevliga men i övrigt gillade vi hotellet och dess personal. Vi hade en lägenhet som var hela 70 kvm med kök och enorm terrass vilket vi verkligen uppskattade.

Hotellet hade restaurang, poolbar och butik på området samt pooler och gym. Jag testade dock aldrig gymmet utan här blev det istället ett träningspass i den närliggande Parque del Sur, en träningspark dit vi gick en dag hela familjen.

Parque del Sur – en träningspark

En toppenpark faktiskt med lekplats, café, stora ytor för sport och lek, ja det fanns till och med ett gigantiskt klippblock med klättervägg på sidorna. Här höll många idrottare till och tränade, de flesta såg ut att vara på närmast elitnivå!

Sol, värme och palmer – perfekt för att öka träningslusten! Högt på berget i bakgrunden syns vårt hotell dessa dagar; Palm Oasis Maspalomas. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

En sak som jag generellt såg till att göra på hela denna resa där vi hade med barnen, och som jag tyckte var en nödvändighet för att få till någon träning alls, var att:

1, vara beredd på när det blev tillfälle,
2, vara flexibel och uppfinningsrik med vad för slags träning jag kunde få till.

Först och främst satte jag på mig träningskläderna ofta så att jag hade mjuka bra kläder som var okej att svettas i, ut-ifall-att så att säga. 🙂 Sedan gällde det att vara flexibel; att vara med på barnens lek kan till exempel bli jättebra träning, som när jag klättrade runt i klätterställningen som den här nedan med äldste sonen! Jag lovar, är man ovan är det bra träning det också!

Jag och Isac i klätterställningen på lekplatsen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

På hotellet blev det också tid för en del poollek då det fanns flera pooler, en med liten vattenrutschkana och en för de minsta i familjen. Plus för att poolerna var uppvärmda till hela 28 grader!

En dag begav vi oss ner till Las Dunas de Maspalomas; sanddynerna vid havet som är ett skyddat naturreservat. Det gick en gratisbuss från hotellet vilket funkade jättebra, på några minuter var vi nere vid havet och strandpromenaden.

Sanddynerna i Maspalomas

Jag och Isac gick upp långt i sanddynerna, klättrade, lekte och sprang omkring. 🙂 Det blåste dock en hel del så vi fick in sand precis överallt men gick man ner mellan två dyner var det lä.

Maspalomas är en öken vid havet och ett måste för den som inte varit här!
Jag och Isac hade så kul i Maspalomas!

Jag kan tänka mig att det är magiskt vackert att sitta där en vindstilla och klar kväll och se på solnedgången. Men vi hade väldigt kul nu också; vi var faktiskt så uppslukade av vår sandlek att vi helt glömde bort tiden och nästan missade bussen tillbaka!

Plötsligt ringde Kristofer, min man, och påminde och vi fick kuta tillbaka barfota allt vad vi hade för att hinna! (Våra skor hade vi lagt säkert under barnvagnen som min man hade som stannat på strandpromenaden med lille trötte Theo).

Jag var rätt öm i fötterna efteråt för att inte tala om hur mör jag var i vaderna…har du sprungit långt i lös sand någon gång vet du känslan. 🙂

Hjääälp, vi måste springa för att hinna med bussen!

Sista hotellet vi testade på resan var Gloria Palace San Agustin, ett hotell som både Ving, TUI, Apollo och Solresor har i utbudet.

Vi har tidigare bott på Hotel Gloria Palace Amadores som vi var mycket nöjda med och har även fått en rundvisning på deras tredje hotell på Gran Canaria; Gloria Palace Royal, som också är jättefint. Där skulle jag gärna bo nästa gång. 🙂

Mer om Gloria Palace San Agustin och våra dagar där i nästa inlägg!

One thought on “Träningspark, skönt väder och konsten att passa på

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier