I eftermiddags checkade vi in på thalassospahotellet Gloria Palace Amadores! Underbart väder (det är varmare här än uppe i Salobre-området), stort härligt rum där det väntade en flaska bubbel och fin fruktkorg samt med en fantastisk utsikt över hela havet och poolområdet!

Min första behandling väntade redan en timme efter vi checkat in så jag hann bara installera mig som hastigast innan det var dags att hoppa i bikinin och ta den glasade panoramahissen på hotellets utsida ner till thalassoavdelningen.

Jag har lagt upp mitt spaprogram själv; en behandling varannan dag i en vecka och däremellan ska jag träna och göra besök i deras ”kom-i-form-pool” har jag tänkt. Syftet är detox, rening, slimming och ja allt det här om thalasso är bra för och som jag redan skrivit lite om.

Det ska erkännas att i vår Salobrevilla ”my sara” blev det både ett och annat glas vin och bubbel (man är väl inte mer än människa ;-)) men nu ska jag verkligen försöka motstå frestelserna och unna kroppen en riktig hälsovecka!

Idag fick jag en 90-minuters behandling som heter Thalgo dränage (thalgo är franska thalassoterapiprodukter). Först hann jag ligga i en av de varma och bubblande saltvattenpoolerna för att bara koppla av och mjuka upp hud och muskler. Det är perfekt att öppna porerna före en sådan här behandling som jag tog idag så det var en bra start. När min terapeut hade hämtat mig och jag hade strippat och fått på mig de minimala pappersstringtrosorna (har ni som jag tagit ett par sådana här behandlingar vet ni precis vad jag pratar om…de som absolut inte döljer någonting och egentligen är helt meningslösa men man bär dem ändå för man vill ju inte sabba sin bikini…) var det dags att lägga sig ner på britsen.

Lite synd att terapeuten inte presenterade sig, använde handduksteknik eller bäddade in de delar av in kropp som hon inte behandlade för tillfället – men det var också det enda jag hade att anmärka på, i övrigt var det riktigt, riktigt bra.

Först fick jag en helkroppsskrubb. Jag brukar inte vara så förtjust i dem, jag får ofta för många som är för hårda och det gör till slut bara ont. Men denna var perfekt; försiktig och mjuk, terapeuten gick varsamt fram och var samtidigt väldigt noggrann. Det var nästan så att man tänkte – kan det här verkligen hjälpa? Men när jag en stund senare, när både fram- och baksida var klara, duschade av mig var jag bara sååå len.

Nästa steg i behandlingen var en fangoterapi eller lerinpackning. Inpackningen var ganska lös men jag kände att det var bra sting i den för det stack lite på (mina nyrakade…hm, inte så smart…) ben och värmde bra när jag sen blev inpackad i plast och handdukar. Detta fick jag ligga med i ca 20 minuter och så klart somnade jag till då och då. Jag var väldigt avslappnad när min terapeut kom tillbaka :-)!

Efter en liten kamp med duschen, leran var inte den lättaste att bli av med, så var det dags för det sista och avslutande steget: en pressoterapi. Hade aldrig hört om det förr faktiskt, än mindre prövat så jag var riktigt nyfiken när hon först trädde långa plastpåsar över mina ben och sen trädde stora, uppblåsbara ”plastsockar” som gick upp till låren och som hon drog igen med ett blixtlås. Sockarna eller byxbenen var kopplade till en apparat och när hon satte igång den utan förvarning eller förklaring så iiiuuuooooahhhh oj så där ja okej det var det som skulle hända :-)!

Mitt detoxte är med såklart för att öka effekten ytterligare.

Pressoterapi var det verkligen, ett enormt tryck uppstod och just som jag tänkte att ”nämen hårdare kan det väl inte krama om mina ben nu” så smet det åt lite till! Trycket vandrade sedan från fötter till vader och upp till låren innan det släppte och började om.

Allt detta skulle öka dräneringen och jag måste säga att detta var också första gången jag märkt av att jag har behövt springa på toaletten ett par gånger extra efter en behandling! Det sägs ju ofta att man ska behöva det men ofta märker jag inget alls, men denna gång så blev det alltså fart på blåsan – och förhoppningsvis följde en hel massa slagg och jox med ut.

Yes! Nu är jag igång! Jag är väldigt nöjd med min första behandling idag. Det var en riktig rivstart som verkligen kändes verksam. Åh vad jag gillar sådana behandlingar om inte bara låter bra i menyn utan där man känner i hela kroppen att saker händer!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier