Sheraton Salobre; Gran Canaria med guldkant

Recept mot vinter-fatigue; byt snöiga tallar mot soliga palmer. Foto: Heidi Rovén.

Den 20 februari landade jag i Las Palmas på Gran Canaria, vilket var helt perfekt tajming – vilken ynnest att få byta februarikylan mot sol och värme!

En chaufför mötte upp på flygplatsen (flott värre) och jag och yngste sonen som jag hade med mig, blev körda till första stoppet på denna underbara tvåveckors vistelse; lyxhotellet Sheraton Salobre.

Hit kan man åka både privat liksom med någon av charteroperatörerna Ving, Apollo, TUI och Solresor (…säkert fler).

Incheckning med cava på Sheraton Salobre

För många år sedan hade jag gått en rundvandring på hotellet så jag visste redan hur fint det var. Allt sedan dess hade jag velat komma tillbaka och bo ett par nätter, nu blev det äntligen av.

Sheraton Salobre ligger högt och majestätiskt. Foto: Heidi Rovén.

Var jag faktiskt har bott tidigare är i en av de lyxiga villor som omger de två 18-håls banorna i denna exotiska golfdal, fylld av kaktusar och aloe vera plantor. Det var helt amazing; så fin och lyxig villa, två våningar, flera bad- och sovrum samt egen pool!

För sex år sedan, när första sonen var lika gammal som vår andra lillkille är nu, bodde vi i en av de läckra privata Salobre-villorna! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Hotellet har förstås också pool, inte mindre än sju stycken faktiskt, på olika plan och områden. Designen är väldigt läcker och hela hotellet går i ockrabrända toner som smälter väl in med det torra landskapet runtikring.

Läckra pooler i olika nivåer och delar av hotellet gör att den mysiga och lyxiga känslan bibehålls. Foto: H. Rovén.

Det är ganska mycket trappor vilket passade mitt sportiga tema bra, jag till och med satsade på att träna lite upp och nerför vissa partier, istället för att gå till gymmet (vilket jag också gjorde men senare under min vistelse).

Trappmaskin inomhus? Nej tack, inte när hotellet bjuder på så här bra benträning utomhus!
Jag tog många varv upp och nerför de här trapporna!

Joggingtur med tempo

Efter en smidig incheckning (med cava som jag endast smuttade på…) blev vi eskorterade till rummet som var ett jättefint rum högt upp med stor balkong och utsikt över den gröna golfbanan. Sonen fick söta Sheraton-nallar och jag botaniserade bland badrummets produkter och packade upp lite, bara landade helt enkelt, innan jag bytte om till träningskläder.

Yay, äntligen framme! Vilket toppenhotell du har fixat mamma tyckte Theo! 🙂
Jag bara njöt av utsikten och den rofyllda stämningen på hotellet. Ingen trafik, inget sus och dus. bara natur, sol och stillhet. Foto: Heidi Rovén.
Sängen var tokskön!

Resedagar är inte mina favoriter eftersom det blir så mycket stillasittande, så jag kände verkligen att jag behövde röra på mig. Med barnvagnen i högsta hugg begav jag mig ut på en joggingtur utmed golfbanan, i den fortfarande ljumma Gran Canaria-kvällen.

Hotellet lockar många golfare tack vare sina två fina 18-hålsbanor. Foto: Heidi Rovén.

Jag som hade trott att Theodor, två år, skulle sitta i vagnen medan jag sprang fick tji! Det här är nog mammas framtida springkompis för han sprang ju så snabbt att jag fick ligga i för att hålla tempo med honom! 😀

Kom igen nu mamma, tyckte Theo och satte fart. Foto: Heidi Rovén.
Jag hade fullt sjå att hålla jämna steg med min två-åring!

Vi passerade såväl katter som blommor (som vi såklart var tvungna att stanna för att dofta på) och andra motionärer. På golfbanan slog några av dagens sista golfare ut på de sista hålen och på ett ställe fanns utomhusredskap för den som ville köra ett styrketräningspass i friska luften (åh vad jag gillar sånt).

Det fanns ett jättebra träningsområde utomhus intill golfbanan. Foto: Heidi Rovén.
…så här ska du göra mamma, visade Theodor! Foto: Heidi Rovén.

Lyx-dusch och seafood-night

När vi kom tillbaka ganska svettiga båda två efter någon timme satte jag sonen i badet med ett par bilar och njöt själv av den stora sidoduschen. Badrummet var ganska speciellt med en öppen handfatsdel och en stor glasdörr där hela rummet med badkar blev duschkabin så att säga och även hade fönster ut mot sovrummet så att man kunde se rakt ut genom den glasade balkongväggen mot naturen utanför. Bra wellness-känsla!

Hög lyxkänsla på rummet som självklart hade morgonrock och tofflor. Foto: Heidi Rovén.
Duschen syns inte i bild men satt direkt på väggen intill det stora badkaret där Theo fick bada flera gånger.

Så blev det då dags för middag, helt klart en av dagens höjdpunkter. Maten smakar ju så mycket bättre också efter ett träningspass. 🙂 Och vilken mat sedan…det var buffé vilket jag inte alls har något emot eftersom man då kan välja vad man vill, byta ut eller ta om som man vill. Just denna ankomstkväll var det dessutom seafood-night, hur lyxigt liksom!!!

Skaldjur på rad, sååå fräscht! Foto: Heidi Rovén.
Sådan här mat gör mig lycklig. Foto: Heidi Rovén.

Där stod jag framför grillade jätteräkor och havskräftor, musslor och bläckfisk…ja allt jag älskar och insåg snabbt att jag både skulle kunna frossa i smarrigheter och det dessutom med gott samvete.

Buffén var uppdelad på olika stationer, en fräsch charkuteri-del såg ut som en delidisk, sallads- och grönsaksdisken hade också massor av läckerheter plus att det fanns flera kockar som tillredde pasta, kött, fisk med mera efter gästernas önskemål.

Allt var fräscht och läckert upplagt. Här charkuterier och intill (utanför bild) ostar av olika slag. Foto: Heidi Rovén.
Skyltar, växter och aptitliga presentationer skruvade upp buffén flera snäpp. Foto: Heidi Rovén.

Jag måste erkänna att dessertdelen (som inte var ett bord eller en disk utan som ett helt konditori) fullkomligt sprängde kalorigränsen för vad jag egentligen borde tillåtit mig!!! Men ni hade gjort detsamma, jag lovar, så frestande var utbudet av kakor, bakelser, krämer och puddingar och allt som där fanns – och dessutom höll högsta klass.

Observera raderna av bakelser i den inglasade disken bakom konditorn i bild. Det var bara att ta för sig…livsfarligt! 
För att behålla slanka linjen gällde det att titta bort. Eller att göra som jag; bara smaka – och sedan lämna.

Med andra ord; Sheraton Salobre imponerade redan första dagen och vi somnade lyckliga men trötta i vår sköna säng och såg redan fram emot nästa dag.

3 thoughts on “Sheraton Salobre; Gran Canaria med guldkant

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier