Aloe Wellness på Sheraton Salobre

Aloe vera spelar en nyckelroll på Sheraton Salobres spa. Foto: Heidi Rovén.

Som jag alltså redan berättat i tidigare inlägg erbjuder Sheraton Salobre på Gran Canaria det man behöver för en hälsosam semester med fokus på träning och rekreation. Kronan på verket är förstås spaavdelningen som går under namnet Aloe wellness.

Det var inte mitt första besök här nu när jag senast åkte på nystartsresa till Gran Canaria, jag har varit där en gång förut. Centret ligger i en separat byggnad mitt emot den vanliga receptionen. Entrén når man via en gång över stora, runda stenar. Effektfullt och vackert!

Designen på spat speglar den bergiga och karga naturen på ett effektfullt sätt. Foto: Heidi Rovén.

Is, syre, avkoppling och vattenterapi

Vid incheckning fick jag badrock, handduk och tofflor samt en snabb rundvisning och tips på hur jag kunde använda faciliteterna. Ytorna är inte jättestora men de erbjuder en hel del;

  • en 80-gradig torrbastu,
  • en spännande ångdusch med syreterapi (99.998 % bakteriefri luft),
  • ett varmt relaxrum med uppvärmda keramiska soffor,
  • en isfontän,
  • ett avkopplingsrum med frukt och vy ut,
  • ett poolområde utomhus med undervatten-jetstrålar.
En torrbastu hör ett komplett spa till. Foto: Heidi Rovén.
Uppvärmda keramiska bänkar som följer kroppens form ger avkoppling och vila. Foto: Heidi Rovén.
Som bekant ska värme blandas med kyla för bästa cirkulationseffekt. Foto: Heidi Rovén.
Nästan lite japansk anda vilade över relaxrummets karaktär. Foto: Heidi Rovén.

Infinitypool och cabanas

När jag hade gått igenom faciliteterna inomhus begav jag mig ut till deras infinitypool med utsikt över golfbanorna. Här finns vattenbäddar med massage som man kan vila på med mera men också läckra cabanas i nedsänkta terrasser som är inbyggda i poolen.

Inte det bästa vädret var det men vad gjorde det när jag hade det så här skönt i poolen?
Den här vyn hittar man inte inne i hotelltäta Playa del Inglés!

En sak som gör detta spa verkligt speciellt är att de använder lokalt odlad Aloe Vera i vissa behandlingar. Aloe Vera anses vara något av en mirakelplanta med många fördelar. Tre gånger per vecka erbjuder de dessutom sina gäster att delta i en workshop där man kan lära sig mer om växten, hur man kan använda sig av den, vilka egenskaper aloe vera har med mera.

Aloe vera är en planta vars svalkande gelé exempelvis kan lindra solsveda. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Den läkande och återfuktande aloe vera-gelén används i alla deras ansiktsbehandlingar samt aloe massager och ritualer plus i deras kanariska massage och Aloe Global Experience, som vunnit pris i kategorin ”Bästa wellnessteknik i Spanien”.

Tre pelare; sport, själ och wellness

Ett koncept de även arbetar med, berättar Leticia del Sol Pérez, som arbetar på Aloe Wellness, är ”Be Aloe”. Det består av tre pelare; Sport, Själ och Wellness. I detta inkluderar de olika wellness-behandlingar, massager och sparitualen såväl som sportaktiviteter som pilates, mountain biking eller golf liksom mer själsliga aktiviteter som yoga, chakrabalansering och meditation.

Sheraton Salobre har två 18-hålsbanor; gamla och nya banan.  Foto: Kristofer Scheiderbauer.

På grund av mitt något unga resesällskap (sonen Theodor 2 år!) var det vid detta besök svårt för mig att genomgå den fullständiga ”Be Aloe”-upplevelsen, så nu drömmer jag om att komma tillbaka ännu en gång och ägna mig åt hela konceptet med såväl aloe-behandlingar och den själsliga sidan!

Hur som helst, ett spa i rätt anda och med en tydlig röd tråd som anknyter både till gästens välbefinnande liksom lokala traditioner. Utmärkt blir betyget från Spabanken!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier