Skapa din egen skönhetssalong hemma

Här ger jag mig själv lite kollagenstimulerande ljusterapi medan jag kopplar av i min egen lilla skönhetssalong och hemmaspa.

Hej på er, hur har ni det? Själv försöker jag grabba tag i allt jag kan för att hålla humöret uppe, inte minst hälsomässigt. Det är inte bara viktigt att hålla sig frisk i dessa tider, utan att verkligen satsa på hälsan då det finns mycket som kan dra ner humöret och till och med göra en riktigt deppig. Det fattiga (läs: icke-existerande!) sociala livet tär minst sagt…

Jag har därför verkligen försökt att göra min hälsa och kropp till ett projekt som corona ger mig tid för att ha mer fokus på just nu, så att det negativa vänds till något positivt.

Förutom min runstreak som ger mig många hälsovinster (inte minst endorfiner!) har jag ju redan avslöjat att jag börjat med lite lyftande hemmabehandlingar! Japp. Mikroström. Kanske är det jag som helt missat hajpen och visst har jag testat det förut många gånger men alltid på salong.

Två konkurrerande världar

Jag började tänka på det här. Varför jag hört så lite om hela denna värld av apparater som faktiskt finns att hemmabehandla sig med. Antingen pågår en hemlig klubb därute där ingen säger något medan de har badrumsskåpen fullproppade med mystiska, hjälpande tekniska apparater som förvandlar deras hem till egna skönhetssalonger (och gör att de överlever helt utan salongsbesök). ELLER, så har detta inte riktigt slagit igenom i Sverige?

Det kan förstås vara så att jag är så uppe i spavärlden att jag helt missat det. För det ligger naturligtvis en konflikt däremellan…skönhetssalonger och spaanläggningar, ja all de som säljer behandlingar, vill förstås att vi ska vara beroende av dem och inte ”komma på” att vi lika gärna kan göra det hemma!

Nu kan en hemmabehandling aldrig ersätta motsvarande på salong, dels för att omhändertagandet är ett stort inslag i sig, att man som kund får ta del av terapeutens erfarenhet och expertis plus att salongsprodukter och apparater oftast är kraftigare (och därmed kräver utbildning av dem som använder dem). Därmed borde de också ge större och bättre effekt. Men priserna är ofta saftiga!

Mikroström is Da Shit!

Jag är ändå löjligt lycklig över mina mikroströmsapparater; testar just nu både NuFace och Foreo, och visst ger de resultat! Jag påstår inte att någon annan hajjat till och frågat ”vad jag gjort”, ingen har gett mig någon komplimang för fräschare look eller något sådant (å andra sidan träffar jag ju inga haha!) men jag känner mig väldigt mycket fräschare själv.

En liten passus bara apropå ovanstående – jag minns när jag för några år sedan, helt osminkad, var i en butik och shoppade barnkläder och fick en viskande fråga av kassörskan vad jag använde för hudvård för min hy såg så klar och fräsch ut! Jag höll på att ramla baklänges och letade efter dolda kameran nästan, men hon var helt allvarlig. Behöver jag säga att hon ”gjorde min dag”? Blev såklart väldigt glad! Och svaret? Nimue, vars hudvårdsrutin jag då hade följt till punkt och pricka i över 2 månader. Och jag är fortfarande en trogen användare.  

I alla fall ska jag självklart redogöra mer i detalj vilka resultat jag fått inom kort. Den lite flummiga beskrivningen att man får ”mer definierade ansiktskonturer” stämmer faktiskt. Kindbenen poppar mer, ögonen ser piggare ut. Men det är ju inte så att alla rynkor är borttrollade – då behövs grövre ingrepp.

Lönsamt på två behandlingar

För mig känns det helt okej, att för en så pass liten peng (i sammanhanget och om man jämför med en salongsbehandling – på 2 behandlingar har man tjänat in det) kunna göra något på hemmaplan, skapa en egen skönhetssalong, där jag gör en hudvårdsrutin nu sedan ett par veckor som dessutom känns ganska kreativ där jag kan behandla mig själv till en fräschare look. Tycker också att porerna är mindre och hyn både är slätare och klarare.

Men mycket vill ha mer! Jag har sedan tidigare en rejäl massagedyna för hela ryggen plus sits, en laserapparat för blemmor och utslag samt ovan nämnda nyheter. Plus att jag färgar mitt eget hår och klipper mig själv! Ni kan se resultatet på bilden ovan och idag klippte jag mig igen. Har hittat den perfekta kombon av färg för hårrötterna och toning för längderna som jag tycker smälter fint ihop trots olika märken, båda i färgen 7.1 som är en kall mörkblond. Vilket på mig som synes blir mer chokladbrunt…. Konstigt det där!

Nu har jag siktet inställt på laser, radiofrekvens och/eller cryoterapi – om det ens finns för hemmabruk. En spännande värld har öppnat sig och jag känner att jag bara skrapat på ytan. 😉

Äger du någon spännande hudvårdsapparat för hemmabruk du vill tipsa om? Lämna gärna en kommentar!

One thought on “Skapa din egen skönhetssalong hemma

  1. Kollagenlyft i egen regi, superbra ju! Där blir det också stimulerande massage som kan vara bra för den som har problem med acneärr.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier