Innan du lägger ut tusentals kronor på extrema behandlingar, investera i riktigt bra hudvård. Det lönar sig!

Igår när jag var och gjorde ärenden hände något märkligt. I en klädbutik böjde sig plötsligt damen i kassan försiktigt fram och nästan viskade: ”Får jag ställa en privat fråga?” ”Öh…ja visst” svarade jag. ”Vad använder du för ansiktsvård, din hy är så fin och fräsch, den lyser!”

Jag nämner absolut inte detta för att skryta om min hy, det är precis tvärtom. Ni förstår, jag började gå hos hudterapeuter och göra ansiktsbehandling i tidiga tonår då jag fick lila utslag på kinderna av underliggande bölder. Inte så värst kul, och sådant sätter spår, om inte på ytan så inombords…

Alla ni som själva har haft hudproblem vet vad jag menar – den inre bilden av att man har dålig hy försvinner liksom inte med åren. Även om hyn förändras. Därför var butiksbiträdets komplimang den finaste jag hade kunnat få, och som jag kanske, kanske äntligen kunde ta till mig…hon hade ju inte en aning om vem jag är eller vad jag jobbar med!

Det lustiga är att jag på sistone har fått många komplimanger för min hy! Och jag har rodnat och känt mig oförstående varje gång. Fin hy? Jag?? Jag har haft svårt att ta det på allvar… Som spaskribent och journalist är det ju många som har anledning att få en att trivas…att ge komplimanger är ju ett bra sätt 😉 . På min födelsedag likadant, jag tog vänliga ord som en fin gest att få mig att bli glad. Vilket jag förstås blev. Men det var butiksbiträdets komplimang som fick allt att sjunka in.

Hur som helst, anledningen att jag alls nämner detta är att jag vill ge hela äran till det fantastiska märket Nimue som jag har allt att tacka för! Ju längre tid jag använder det, desto mer övertygad blir jag. Inte minst efter att jag i somras slarvade och slängde ner andra, mindre skrymmande förpackningar i necessären alla veckor då vi reste. Jag rationaliserade – dumt nog – bort hela hudvårdsrutinen och tog en mousserengöring och ansiktsvatten samt kräm av andra märken. Vilket skulle visa sig att jag fick betala priset för…

Visserligen brukar jag få sämre hy på sommaren på grund av solkrämer och värme, men så snart jag var tillbaka i mina vanliga rutiner och började med Nimue igen försvann allt ”knotter” och utslag och hyn blev sådär slät och fuktmättad igen med massor av lyster. Vad Nimue gör är nämligen att öppna upp porerna, ta bort torr och död hud och stimulera fukthalten i huden. De flesta av de Nimue-produkter jag använder har något innehåll av AHA vilket passar min hy perfekt. Dessutom gör jag något man med blandhy generellt är dålig på; jag supermättar huden med fukt och krämer! Särskilt nattetid (då jag faktiskt nu senast lagt ett serum från underbara Nvey under fuktkrämen från Nimue eftersom mitt Nimue-serum tagit slut).

Det finns i och för sig en intressant sak till som kan spela in och som jag själv tänkt på, och det är min kost. Jag har ju som jag redan berättat försökt äta LCHF/GI, vilket innebär att jag legat extremt lågt med kolhydrater och socker. Det där sockret tror jag är rena giftet för såväl hud som kropp; extremt svårt att låta bli innan man ”rensat sig” men gör verkligen inget gott för kroppen whatsoever…!

Med ett superintag av omega 3 (lax, makrill, olivolja etc), andra proteiner och grönsaker i massor har det verkligen varit en hudvänlig kost också kan jag nu se. Hyn känns klar och öppen, ja för att vara Mig och MIN HY i alla fall!

Så alla ni därute som fortfarande är unga, är missnöjda med er hy och har problem med både fet och blandhy – miströsta inte! Er tid kommer 🙂 ! Det stämmer som de säger att en fet hy står sig bättre när man blir äldre. Om man tar hand om den vill säga.

One thought on “Tack Nimue!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier