Mikroström lyfter din hemmaspa-rutin (och din hud!)

Har du hört talas om mikroström för ansiktsfitness? Inte. Då har du en helt ny spännande värld som väntar. För mig var det faktiskt coronapandemin som öppnade dörrarna. Jag kände mig mer restriktiv till att gå på spa med andra eller att vistas nära en terapeut i ett litet trångt rum. Samtidigt började ansiktet kalla på omvårdnad. Vad kunde jag göra hemma själv, på egen hand? Det var dags att ta mitt hemmaspa till version 2.0.

Av en slump trillade jag över en sajt som sålde massvis med avancerade hudvårdsapparater för olika ändamål. Som 40+ med fötterna på tröskeln till att snart bli 50, drogs mina blickar snabbt till anti-age-sektionen. Mikroström verkade vara grejen och jag la in en väl utvald produkt på önskelistan till min födelsedag! Självklart fick jag den av min generösa man, och min nya kompis heter Nuface Trinity. Vi blev snabbt bästisar. 😉

Mikroström – workout för ansiktet

Populärt kallas mikroström för träning för ansiktet. Faktum är att vi har 43 muskler i ansiktet och 26 muskler i halsen. Du har väl märkt vad som händer med din kropp när du inte tränar? Det mesta hänger och känns inte särskilt fast och spänstigt. Så tanken verkade logisk – varför skulle det vara annorlunda med ansiktet? Även dessa muskler måste ju bli svagare och tappa spänst med åldern.

Eftersom jag sedan i somras kört en runstreak (jag springer varje dag och är just nu uppe i 93 dagar) och styrketränar, varför skulle jag vilja hoppa över ansiktet? Jag insåg att det var dags att steppa upp hudvårdsrutinen.

Hur funkar då dessa apparater? Något krångligt skulle jag inte orka med. När det gäller NuFace går ansiktsregimen att hålla på en basic-nivå eller en mer avancerad, beroende på hur mycket tid man har. För mitt ansikte avsätter jag gärna all tid jag kan så länge jag märker resultat!

Dessutom: hur lång tid tar det inte att boka in en behandling, ta sig till stan, vara där en stund i förväg, behandla, chitchatta, runda av och åka hem igen? För mig som inte längre bor i city tar det totalt nära tre timmar. Och som sagt; just nu är jag inte särskilt pigg på att utsätta mig för vare sig kommunala färdmedel, små utrymmen eller nära kontakt med andra.

Resultat efter ett par månader

Jag är snart tre veckor in i min första testperiod av NuFace Trinity. Trinity innebär att jag har den mer avancerade apparaten där man kan ta bort toppen och ersätta med två andra ”huvuden”. En som ger mer detaljinriktad mikroström så att man kan justera på ett finare nivå, och en som använder rött LED-ljus.

Varje del verkar på lite olika sätt och framförallt används de på olika sätt. Jag har avsatt tid att sätta mig in i det hela ordentligt och har både läst och tittat på videos och känner nu att jag har rätt bra koll och dessutom kan börja experimentera och ”forma” lite efter behag.

För ja! Formar är verkligen vad man gör!  🙂 Gör jag bara ena sidan av ansiktet kan jag se (själv i alla fall, effekterna är rätt små efter bara en gång) att exempelvis ena mungipan går upp medan den andra går ner. Jag kan göra kindbenen mer framträdande och mjuka upp intrycket av olika linjer.

Foreo lanserar Bear

Efter att ha märkt att mikroström verkligen gör skillnad började jag sondera terrängen ytterligare. Det visade sig finnas flera märken och produkter som använder detta. Ett av dem är Foreo, ett svenskt skönhetsföretag som startade smått 2013. Idag har de över 3000 anställda över hela världen och erbjuder både hudvårdande produkter liksom apparatur för ansikts- och munvård.

I augusti i år lanserade Foreo nyheterna BEAR och BEAR Mini, som just är hudvårdsapparatur med mikroström! Själva kallar de dem för ”det perfekta träningspasset för ansiktet”. Med mitt nyvunna intresse för mikroström kände jag att jag bara måste lära mig mer om denna nyhet, så nu låter Foreo mig testa en Bear Mini för att se vad jag tycker om den!

Stay tuned för att inte missa mer om denna anti-age-trend och för att få veta om den är värd att satsa på eller inte! Har du själv testat någon mikroström-enhet för hemmabruk?

2 thoughts on “Mikroström lyfter din hemmaspa-rutin (och din hud!)

  1. Hej- spännande! Har du hunnit utvärdera FOREO bear? Jag funderar på att investera i någon av produkterna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier