Golf, träning och vila; bra ingredienser på en hälsosemester

En charmig fruktvagn var det första man möttes av i frukostbuffén! Foto: Heidi Rovén.

Efter en god natts sömn var det dags för frukost! Precis som till middagen kvällen innan åt vi i bufférestaurangen (dock har hotellet flera olika restauranger och barer, inte bara denna).

Även till frukost var utbudet brett och fräscht och det fanns allt man överhuvudtaget kunde önska och lite till att ta för sig av.

Kallskuret av olika slag var fräscht upplagt. Foto: Heidi Rovén.
Man kunde få färskpressad juice precis med de frukter och bär man ville. Sånt är lyx! Foto: Heidi Rovén.
Theo och jag njöt av våra frukostar! 🙂

Med en två-åring som sällskap har man ingen sovmorgon 🙂 så vi var tidigt på plats. I restaurangen träffade vi bland annat ett sällskap sköna damer från Sverige som var där för att spela golf.

De berättade att de bott på hotellet för ett par år sedan och att de varit nöjda då också, men tyckte att hotellet blivit ännu bättre sedan dess.

Golfspelare från Sverige

Golfbanorna beskrev de som utmanande, och jag som faktiskt spelat golf (och tidigare skrivit golfresereportage för tidningar som Golfresan, Golf Digest med flera) blev sugen på att återuppta spelet, inte minst efter att ha blickat ut över Sheraton Salobres fina fairways.

Välskötta fairways får igång vilken golfspelare som helst. Foto: Heidi Rovén.

För den som är intresserad kan jag berätta att jag tog reda på vad greenfeen kostar; från 100 euro under vinterhalvåret och 55 euro om man spelar sen eftermiddag (”twilight” med start från kl 15).

Dyrare alltså andra tider på året/dagen. Se hemsidan för mer information. Och det är möjligt att man får bättre pris om man köper en paketresa med greenfee inbakad hemifrån.

Härligt hotell-häng

Efter frukosten gick vi runt för att utforska hotellets olika byggnader och delar. Det är stort och uppdelat så innan man får koll kan det kännas svårt men när man väl fått kläm på det är det inte så konstigt.

Hotellet har en spännande arkitektur och uppdelning som väckte upptäckarlusten i oss. Foto: Heidi Rovén.
Överallt fanns inbjudande sitthörnor att hänga i…som här med mjuka kuddar i härliga färger. En modeplåtning pågick också vid vårt besök, inte undra på i denna miljö! Foto: Heidi Rovén.
Den lugna poolbarens sittdel hade fräscha turkosa stolar. Foto: Heidi Rovén.

Eftersom detta var en resa i hälsans tecken var jag förstås på jakt efter allt som kunde falla under detta tema. Förutom golf finns det en hel del annat att göra i träningsväg; ett gym, uthyrning av cyklar, ledda aktiviteter och sporter. Men vila är inte heller en dum ”aktivitet” när man är här!

Theo tyckte absolut att vi skulle testa det där med golf, han har ”kört” golfbil förut (i Litauen)! Foto: Heidi Rovén.

Cabanas, sol och pool

Det första vi gjorde var att upptäcka den absolut översta regionen av hotellet. Till Sunset bar fick jag inte gå med barn men jag var snabbt uppe och tittade på det inbjudande poolområdet.

Nästan som ett tempel! Jag fick en romersk, lite dekadent känsla av trappan upp till den avskilda vuxenpoolen.

Intill fanns ett annat område som också ligger väldigt högt och fint och varifrån man ser ända till havet. Här kan man också sola/sova i en av alla cabanas som står uppradade över en grund, slingrande pool. Vanliga solsängar finns också liksom en barnpool allra längst bort.

Det fanns gott om cabanas att välja på, utan avgift (många hotell kan ta 20 euro och uppåt för dem fast man är gäst på hotellet. Galet!). Foto: Heidi Rovén.
Jag älskade miljön och kunde inte sluta fota!
Vid barnpoolen hittade Theo några kompisar från Norge att leka med. Foto: Heidi Rovén.

Den som saknar havet kan hoppa på Sheraton Salobres fria shuttlebus. Den går ett par gånger om dagen ner till deras egna poolhus vid havet med duschmöjligheter plus att de även kör ner till läckra Amadores Beach Club. Det vill jag testa nästa gång!

Jag, Theo och oändligheten! Mys! Här åt vi lunch i skuggan. Bara att beställa så bar de fram den åt oss.

Eftersom vi bara bodde här två nätter och senare skulle bo havsnära tyckte jag det var bättre att vi tog det lugnt och hängde på hotellet, njöt och tränade när så tillfälle gavs. Det var verkligen en lyxkänsla; att bara hänga, träna och vara ute så mycket som möjligt och samtidigt komma ner i varv. Rena hälsodosen!

Gym with a view

Gymmet ligger på andra sidan om Sunset bar. Man följer en gångväg till vänster och når då en slags platå med fantastisk utsikt – och där finns ingången till Salobres gym.

Den här vägen mamma! 🙂
Från gymmet hade man fri utsikt över bergen. En skön känsla! Foto: Heidi Rovén.

Utöver detta fanns ett helt program med dagliga aktiviteter både för familjer och andra, exempelvis vandringar av olika längd och yoga. Hotellet hyr även ut cyklar för den som vill ta en utmanande cykeltur i bergen.

Sheraton Salobre gym, foto: Heidi Rovén.

Själv utmanade jag mig som jag skrev i förra inlägget genom att springa upp och nerför trapporna runtom hotellområdet, jogga, samt att jag hann köra i alla fall ett pass i gymmet.

OK, det blev inget långt pass men lite är som bekant bättre än inget!

Jag och Theo gick dit när det var tomt så att Theo kunde leka med pilatesbollen och härma mamma utan att vi störde någon. Säkert inte tillåtet men ibland har nöden ingen lag! 🙂

Jag ska bli stark som Bamse tyckte Theodor och ville träna som mamma! Foto: Heidi Rovén.

Efter två nätter var det dags att checka ut och säga bye bye till nästa gång (men tre hotell till följde efter detta så mer spännande från denna Gran Canaria-resa kommer…både här och på sajten Familjeparker inte minst så ska jag berätta om det som ur Spabankens perspektiv kanske var det viktigaste av allt; Sheraton Salobres spa! Så, stay tuned…!).

Hej då och tack för en underbar vistelse säger vi till Sheraton Salobre!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier